Mi van akkor, ha a bírósági gyermektartási tárgyaláson nem jelenik meg az alperes?
Én felperes vagyok,a tartásra kötelezett "apa" az alperes.Több,mint valószínű,hogy nem fog eljönni a tárgyalásra.Ilyenkor mi van?Nélküle is megtartják?Vagy húzódni fog az ügy?
Az is 100% biztos,hogy direkt nem jön el,vagyis kihúzza magát a felelősség alól.
Így ha csak én veszek részt a tárgyaláson,hogyan zajlik?
Köszi a válaszokat.
Tegnap este felhívott az alperes és nekem mondja a telefonban,hogy tuti nem fog tudni eljönni a tárgyalásra.
Én erre csak annyit mondtam neki,hogy beszélje meg a bírósággal.
Aztán rákerestem a témára a neten.Hát azt írják,hogy valóban írásban igazolnia kell a távolléte okát.Ha nem így tesz akkor nélküle is megtartják a tárgyalást és "bűnösnek"nyilvánítják.A határozatban pedíg minden úgy fog szerepelni ahogy én vagyis a felperes mondja .
Hát ha kedves alperesnek ez kell....ez tulajdonképp nekem csak jó.Vagyis akkor nem jó ha emiatt hónapokig elhúzódik az ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!