Adhatom Magyarországon ezt a nevet a gyermekemnek?
Szia
Sajnos ilyen buta országban élünk...
Nekem is volt egy aranyos Chardonnay nevű barátnőm, és nekem is tetszik ez a név. De magyarul, leírva, hogy Sárdoné, hipergáz. Tényleg sokan Sándorné-nak olvasnék, lehet el is írnák és akkor kapna szegény valami igazolványt, vagy levelet és...
Inkább keress valami magyar nevet, biztosan lesz legalább egy, ami szép. Attól lehet majd még a beceneve a lányodnak, Chardonnay később :)) Vagy nem tudom olyat lehet-e, hogy második névnek...
Esetleg nézegess a azon a listán, amin az engedélyezett, nem feltétlenül magyar nevek vannak, hátha találsz hasonlót, ami szép.
azért ilyenkor illik a gyerek helyébe gondolkodni egy picit ő lehet hogy megszokja de a környezete reagálhat úgy is hogy neki szar legyen bármilyen tömegbe kerüljön is
szóvicc is van ezzel kapcsolatba két kisebségi név formájában: Lakatos Vienetta, Lakatos Vinetú
most képzeld el hogy ezzel a névvel kellene élni egész életükben mert a szüleik kicsit másképpen gondolkodtak...
mondjuk létezi a névváltoztatás intézménye magyarországon csak nem tudom mennyire körülményes procedúra, de akkor is ez okozhat gondot is neki, és ez a lényeg...
én megnézném azt is hogy a családnévhez megy-e, mert egy szar kicsengésű névvel állítom hogy munkát találni is nehezebb...
A 9:57-esnek üzenem, hogy azért nem engedélyezi az MTA nyelvtudmányi intézete ezeket a neveket eredeti írásmóddal, mert a magyar nyelvet védik, és nagyon helyesnek tartom. pont az lenne a mérhetetlen nagy butaság, ha engedélyeznék ezeket a magyar nyelvtől idegen írású neveket.
legyünk már tekintettel az anyanyelvünkre!
én biztos nem adnék ilyen nevet a gyermekemnek. lehet, hogy te odavagy tőle, de a gyerek nem biztos, hogy el lesz a későbbiekben ragadtatva a nevétől. és valaki mondta még, hogy nem ettől lesz egyedi a gyerek. valóban nem.
az én lányomnak szép, magyar neve lesz: Anna
9:57es vagyok.
Igazat adok neked is, belegondolva ha a sok nemzetiségi Jennifer-t Jessica-t Anastacia-t stb.t adna a gyerekének sokan nem is tudnák leírni, mert nem mindenki hallott még ezekről a nevekről egy egyszerű, idősebb magyar ember biztosan nem is értené. Tényleg nem lenne jó ész nélkül "elamcsisodni".
De azzal nem érte egyet, hogy nem lehet olyan nevet adni a gyerekednek, amilyet szeretnél. És nekem szép Magyar.o-n használt nevem van, mégse szeretem... És nem változtathatom meg arra, amire szeretném.Mert nekem nem lehet...
Azt pedig, hogy a gyereknek majd nem tetszik... szerintem ha a szülei olyan emberek, hogy ilyen nevet választanak, akkor az jó esetben másban is megmutatkozik, tehát nevelésben stb. És a gyereknek is tetszeni fog a neve, mert szerinte is különleges név.
Persze tény, nem a név tesz valakit különlegessé, de egy jó névvel könnyebb. Ezért használom én a művésznevemet mindenhol :)
Na de mindegy. Remélem a kérdező talál egy szép nevet :)
@előző:
Az Ajándék egy engedélyezett név, benne van a listában.
Mivel már létező név bekerült. A Dzsenifer a Dzsoki meg a Pamela meg a Vinetu is bennevan, és tény van Kolompár Vinetu is.
Egyébként ha valamelyik szülő azt vallja, h valamelyik ksiebbséghez tartozik már úgy tudom bármit lehet névként adni a gyereknek. pl. ha kijelented, h angol vagy mondjuk görög. Ez nálunk úgy működik, h attól leszel egyik vagy másik kisebbség tagja, h annak vallod magad, ezt pedig el kell fogadják. Sőt ha összeáll 1000 ember, h ők mondjuk hottentották akkor bejegyzett kisebbség is lehet belőlük. Volt is erre példa pár éve, h hun kisebbség, de nem sikerült 1000 hun-t összeszedni.
Szia! Remélem nem mondtál még le az általad választott névről.
Te írtad: "Hát lehet, hogy tényleg most az egyszer jobban járnék, ha nemzetiségi lennék:D " akkor vagy nemzetiség ha annak vallod magad, itthon így működik.Mit gondolsz hány szőke hajú, kék szemű "cigány" van azért hogy pl önkormányzati képviselők lehessenek. Gondold át, hosszadalmas folyamat, de lehetséges.... az vagy aminek/akinek vallod magad. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!