Adhatom Magyarországon ezt a nevet a gyermekemnek?
Hát lehet, hogy tényleg most az egyszer jobban járnék, ha nemzetiségi lennék:D
Egyébként én is erre gondoltam, hogy Sárdoné-ként már nem lenne ugyanaz:( Lehet, hogy inkább keresek valami szép magyar nevet...
Magyar állampolgárságú gyermek esetén a szülők a Magyar Tudományos Akadémia által összeállított utónévjegyzékből választhatnak a gyerekeknek utónevet. Ha a szülők által választott utónév nem szerepel az utónévjegyzékben, a Magyar Tudományos Akadémia nyilatkozik a kért név anyakönyvezhetőségéről. Az erre irányuló kérelmet az anyakönyvvezetőnél kell előterjeszteni. Ja, ez esetben haengedélyezik, tényleg Sárdoné lenne.
Remélem segítettem.
én csak azt nem értem miért kell kicseszni szerencsétlen gyerekkel?
folyton a vérét fogják szívni egy ilyen névvel, az óvodától kezdve végig...
No, a félvér ismerősömet nem piszkálják a neve miatt, egy nagyon jófej lány, bár gondolom, nyilván benne van a dolog, hogy hát ugye egyik szülő külföldi, és emiatt nincs min gúnyolódni a neve miatt.
Amúgy tényleg figyelj, milyen nevet adsz neki, nagyon szép magyar nevek is vannak, ha már mindketten magyarok vagytok, külföldi eredetűek is, az én keresztnevem pl. francia eredetű, de már régóta benne van a névjegyzékben, nem számított újdonságnak.
Adhatod neki ezt a Chardonnay nevet, de nem engedik meg, hogy igy legyen leirva. Ennek a nevnek a magyaros valtozatat ezt a Sandor-ost fogjak csak engedelyezni, ezt nehogy adjad neki!!!!!!
Mindenki Sandornak hivna, olvasna.
De az anyakonyvvezetohoz menjel be, es kerdezd meg hogy mukodnek a jogok a nevekkel kapcsolatban.
Itt is volt mar tobb kerdes nevekkel kapcsolatban, olvasd el ott is a valaszokat!!!
Megegy, menjel ki kulfoldre, szuld meg ott, es ott lesz anyakonyvezve a gyerek, Angliaban is szulhetsz, ott megengedik, mert ott mindenfele nep el, mindenfele nevekkel!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!