Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Eladtam egy telefont. Nálam...

Eladtam egy telefont. Nálam működött. A vevő meggondolta magát, ezért kéri a pénzét. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Üdv. Eladtam egy telefont, egy internetes oldalon (nem vaterán) emailbe küldtem 4 képet, látta a telefont. Alkudott, elküldtem 4ezerért biztosítva,ajánlva. Odaért. Most meg kéri vissza a pénzét, arra hivatkozva hogy nem eredeti rajta gomb, és a hangszóró meghibásodására hívta fel a figyelmem. De ez nálam működött.

Köteles vagyok visszafizetni a pénzét? Átvette, látta mit vesz.. sőt áron alul árultam, és említettem hogy HASZNÁLT.

Mi a teendő? Köteles vagyok visszatéríteni a pénzt? Jogi lépéseket tehet ellenem?

köszönöm üdv!

2010. dec. 1. 15:27
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Feltüntettem hogy nincs rá garancia, azt hogy használt. A kezembe semmi baja nem volt a telefonnak, elküldtem, máris lett baja. Azt küldtem ami a képen volt. levolt fotózva 5mb os méretű képekkel (szoval látszódott minden) aztmondta kell. Hivatkozhatnék arra is hogy az nem az amit küldtem ... vagy valami ha perre vinné a dolgot. de nem akarok én ilyesmibe belefolyni :(

Utánakerestem a neten, az elállási szabályt hozza minden oldal, hogy köteles vagyok visszafizetni 8 napon belül ha meggondolja magát. ez igaz?

Köteles vagyok e erre vagy sem?

2010. dec. 1. 16:20
 12/14 anonim ***** válasza:

Írd meg neki, hogy postázza vissza utánvéttel vagy hozza vissza személyesen, hogy ellenőrizhesd a hibát.

Sokan próbálnak átrázni, hogy megtartják a vásárolt cuccot is és visszakérik az árát is, te meg futhatsz a pénzed után.

Egyszer jártam hasonlóképp Teszveszen, egy billentyűzetet adtam el, 500Ft-ért, a vevő személyesen átvette, kipróbálni nem akarta, nálam hibátlanul működött, használt volt, ez persze le volt írva, kérdeztem, kipróbálja-e, azt mondta, nem, erre pár nappal később írt, hogy nem működik a cucc, írtam, hogy hozza vissza, megnézem, ha hibás, megpróbálom javítani, de ő a pénzét akarta, esze ágában se volt lehetőséget adni, hogy megnézhessem, hogy igazat beszél-e. Természetesen így nem fizettem vissza neki semmit, hiszen ő csak a pénzével foglalkozott, és bevésett egy negatívot, írtam a rendszernek, hogy ez így jogtalan értékelés, elküldtem a levelezéseket, azért én se vagyok teljesen hülye, ők nem tettek semmit, azóta nem használom a szolgáltatásukat.

2010. dec. 1. 17:07
 13/14 anonim ***** válasza:
ha nem adtál számlát, akkor garanciát se kell, h vállalj, ennyi.
2010. dec. 1. 19:01
 14/14 anonim ***** válasza:
hagyd a pics@ba. Ha be is perelne akkor is bizonyítékod van hogy elküldted rendesen meg minden. Szabályosan csináltál mindent. Nincs garancia a készülékre, igy járt ennyi
2010. dec. 1. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!