Eladtam egy telefont. Nálam működött. A vevő meggondolta magát, ezért kéri a pénzét. Mi a teendő?
Üdv. Eladtam egy telefont, egy internetes oldalon (nem vaterán) emailbe küldtem 4 képet, látta a telefont. Alkudott, elküldtem 4ezerért biztosítva,ajánlva. Odaért. Most meg kéri vissza a pénzét, arra hivatkozva hogy nem eredeti rajta gomb, és a hangszóró meghibásodására hívta fel a figyelmem. De ez nálam működött.
Köteles vagyok visszafizetni a pénzét? Átvette, látta mit vesz.. sőt áron alul árultam, és említettem hogy HASZNÁLT.
Mi a teendő? Köteles vagyok visszatéríteni a pénzt? Jogi lépéseket tehet ellenem?
köszönöm üdv!
Feltüntettem hogy nincs rá garancia, azt hogy használt. A kezembe semmi baja nem volt a telefonnak, elküldtem, máris lett baja. Azt küldtem ami a képen volt. levolt fotózva 5mb os méretű képekkel (szoval látszódott minden) aztmondta kell. Hivatkozhatnék arra is hogy az nem az amit küldtem ... vagy valami ha perre vinné a dolgot. de nem akarok én ilyesmibe belefolyni :(
Utánakerestem a neten, az elállási szabályt hozza minden oldal, hogy köteles vagyok visszafizetni 8 napon belül ha meggondolja magát. ez igaz?
Köteles vagyok e erre vagy sem?
Írd meg neki, hogy postázza vissza utánvéttel vagy hozza vissza személyesen, hogy ellenőrizhesd a hibát.
Sokan próbálnak átrázni, hogy megtartják a vásárolt cuccot is és visszakérik az árát is, te meg futhatsz a pénzed után.
Egyszer jártam hasonlóképp Teszveszen, egy billentyűzetet adtam el, 500Ft-ért, a vevő személyesen átvette, kipróbálni nem akarta, nálam hibátlanul működött, használt volt, ez persze le volt írva, kérdeztem, kipróbálja-e, azt mondta, nem, erre pár nappal később írt, hogy nem működik a cucc, írtam, hogy hozza vissza, megnézem, ha hibás, megpróbálom javítani, de ő a pénzét akarta, esze ágában se volt lehetőséget adni, hogy megnézhessem, hogy igazat beszél-e. Természetesen így nem fizettem vissza neki semmit, hiszen ő csak a pénzével foglalkozott, és bevésett egy negatívot, írtam a rendszernek, hogy ez így jogtalan értékelés, elküldtem a levelezéseket, azért én se vagyok teljesen hülye, ők nem tettek semmit, azóta nem használom a szolgáltatásukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!