Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Névtelenül fel lehet valakit...

Névtelenül fel lehet valakit jelenti kutyaugatas miatt?

Figyelt kérdés

A szembe szomszédnak állandóan vonyít, ugat a kutyája. Én éjszaka dolgozom és nappal kéne pihennem. Hiába szólok neki, le*arja.

Névtelenül ha feljelentem, akkor kimennem figyelmeztetni?

Vagy mit tegyek?

Olyanok kérem kíméljenek hogy 'kutyának az a dolga stb stb'...

ma 10:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
60%

“ Nem az. btk. 195. § (1)”

Az ilyen bakik, hogy születnek.

1. A Btk-ban mit keresne szabálysértés?

2. A Btk 195. az a kényszerítés. Fura mandarin vagy.

“ Nappal a kutyaugatás mértéke a szomszédból nem lépi át azt a decibelt, ami nem megengedett.”

Nappal a maximum decibel 55decibel. Egy kutya átlagosan, erőlködés nélkül 80 decibel körül tud ugatni, szóval játszva átlépi a megengedett zajszintet.

Első körben én is rámondtam volna a csendháborítást, de valószínűleg ott az indokolatlan zaj nem áll meg. Viszont az, hogy nem csendháborítás nem jelenti azt, hogy nem tehetsz semmit.

Másolgathatnék be ide részleteket, de itt egy cikk, olvasd végig jól leírja a lehetőségeket.

[link]

ma 14:43
 22/24 anonim ***** válasza:

A BTK-t nem tudom ki rakta ide, én a KvVM–EüM együttes rendeletet tettem be.

A 80decibel az közvetlen közelből van, de hidd el, hogy a szomszédból az már jó ha a 40-et eléri.

ma 15:23
 23/24 anonim ***** válasza:
És nem a kutya szájába fogják tenni a decibelmérőt, hanem ahonnan a bejelentés jön. Bemennek a lakásba, és ott fognak mérni. Ott pedig a szomszédból ugató kutyaugatás nem fogja átlépni az 55decibelt.
ma 15:23
 24/24 anonim ***** válasza:

“ És nem a kutya szájába fogják tenni a decibelmérőt, hanem ahonnan a bejelentés jön. Bemennek a lakásba, és ott fognak mérni”

Ez mondjuk egyáltalán nem igaz.

Bátyámék végig járták ezt, sajnos, azért is emlékeztem a határra.

Kijött az önkormányzat és kerítésnél mérték a zajszintet. Mivel konkrétan kerítés szomszédok voltak, játszva meghaladta a szintet. Szerinted hogy lenne már életszerű, ha egy zajszint mérésnél a legcsendesebb ponton mérnének?

Az első ütköző zónánál mérték, mivel ott is zavarja a bejelentőt.

Milyen szép lenne, panelba állandó jelleggel hangos a fal szomszéd, a zaj mérést meg 3 szobával arrébb végeznék el. Milyen életszerű.

ma 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!