Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha Béla elvette Ákos mobiltele...

Ha Béla elvette Ákos mobiltelefonját, majd Béla ezt elvitte magával, tönkretette és kidobta, ezért Béla bűntethető vagy nem, mert a mobiltelefon átlagos használati eszköz, majd vesz másikat Ákos?

Figyelt kérdés
Ezért Béla felelősségre vonható?

tegnap 12:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

10: értem én, de ez egy másik eset.

Ákos mobiltelefonját tulajdonította el Béla. Ergo, ellopta. Ez van a példában.

Tehát a lényeg, hogy bűntethető.

Ha bármilyen magánszemély tesz ilyet, simán feljelenthetik és eljárás indulhat ellen és kaphat büntetést, ami ezek szerint szabadságvesztés is lehet...?

Na ez az amit nehezen tudok elképzelni, de tény és való, nem olvastam BTK ide szóló rendelkezéseit.

tegnap 15:38
 12/15 anonim ***** válasza:

#11 Ezt írtad, de oldaltól függetlenül mindenkinek leesett, hogy a Béla az Magyar Péter...

Tehát nem másik esetről van szó, hanem ugyanarról, csak nálad hiányos volt a történet, ezért egészítettem ki az Ákos-Béla sztorit. És így máris Ákos az, akit igazából bíróság elé lehetne citálni.

tegnap 15:44
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja, hát politikusok meg aztán főleg bármit megtehetnek következmények nélkül.
tegnap 16:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Ezért van a bíróság, ahol mérlegelnek mindent, az előzményeket is, ok-okozati viszonyt, arányosságot, stb. Aztán ha valamelyik félnek nem tetszik az ítélet, még fel is lebbezhet ellene. Ezt hívják jogállamnak vagy mifene.

tegnap 17:52
 15/15 anonim ***** válasza:

“ Béla ez ellen fellép az "megelőző jogos védelem" ”

Azta. Na itt van aztán nagy baj a fejbe. Megelőző jogos védelem.

Megelőző jogos védelem:

“ Nem büntetendő annak a cselekménye, aki a saját, illetve a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzése céljából telepített, az élet kioltására nem alkalmas védelmi eszközzel a jogtalan támadónak sérelmet okoz”

Az így megvan, hogy a megelőző jogos védelem az egyáltalán nem az, amit te itt hablatyolsz?

Ha Bélára rátámad Ákos egy késsel, akkor Bélát a jogos védelem illeti meg, nem a megelőző jogos védelem.

Egy telefon esetében, nincs jogos védelem, főleg nem megelőző jogos védelem.

A példában szereplő telefont, lecseréled egy élet kioltására alkalmas eszközre, az alap bűncselekményt pedig egy élet ellenes bűncselekményre.

“ Namármost random fotókat és videókat készíteni Béláról törvénysértő tett”

Ez egyáltalán nem igaz tény. Eszméletlen sok dolgot mérlegelni kell, hogy törvénysértő-e vagy nem. Erre van a bíróság. Én, önhatalmúlag nem dönthetem el, hogy ez törvénysértő, azt majd a bíróság eldönti és eljár vele.

Milyen szép is lenne, elmegyek egy fesztiválra, megjelenik egy fotós én pedig elveszem a kamerát és széttöröm, mert szerintem megsértette a jogaim és én gyorsan megakartam előzni, hogy bűncselekményt kövessen el.

Te jó isten nálad milyen nagy baj van a fejbe.

tegnap 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!