Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Abból lehet jogi problémám ha...

Abból lehet jogi problémám ha sok milliós lejárt tartozás mellett evi száz millió forint a jovedelmem? Úgy értem hogy köteles vagyok megadni a tartozást?

Figyelt kérdés
febr. 19. 17:10
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Lehet legálisves tisztességes dolgokban is gondolkozni és akkor máris nem kell ilyenektől tartanod. Nem minden esetben vonhatják le a legális jövedelmet se. Attól hogy te nem ismersz ilyet még lehet.
febr. 19. 20:28
 12/21 anonim ***** válasza:

#11, dehogynem. A jövedelemből fogják is, ha kérik a végrehajtást.

A jövedelemnek maximum 66%-át vonhatják.

febr. 19. 21:38
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem vagy tisztában azzal hogy mit jelent az hogy jövedelem. Valószínűleg a bérrel kevered.
febr. 19. 22:41
 14/21 anonim ***** válasza:

Szerintem meg te nem vagy tisztában, mi a jövedelem.

"A személyi jövedelemadó szempontjából jövedelemnek számít a magánszemély által az adóévben bármilyen jogcímen és formában megszerzett bevétel egésze, vagy annak a törvény által elismert költségekkel csökkentett része."

Vagyis nem csak a bér jövedelem, hanem gyakorlatilag minden bevétel aminek nyoma van.

febr. 19. 23:02
 15/21 A kérdező kommentje:
Az utolsó mondatod igazolja hogy kevered a bérrel. Nemcsak az számít jövedelemnek aminek nyoma van.
febr. 19. 23:27
 16/21 anonim ***** válasza:
Még sokat kell gyúrnod hogy emberi legyél, Kb az óvodás szintjén vagy.
febr. 19. 23:36
 17/21 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, hogy ha a kérdező úgyis mindent jobban tud, akkor mi a francnak tesz fel kérdést...

Egyébként meg akkor a neveden lévő ingóságokat és ingatlanokat lefoglalják, és azokat fogják elárverezni, az abból befolyt pénzból pedig kártalanítják a hitelezőidet.

Amúgy ahhoz mekkora patkánynak kell lenni, hogy egy tartozást ne akarj visszafizetni, pláne úgy, hogy még bőven lenne is rá lehetőséged? ...

De, hogy a kérdésre is válaszoljak; ha bizonyítható, hogy azzal a szándékkal vettél fel kölcsönt, hogy majd nem akarod visszafizetni, akkor csalást követsz el, aminek a büntetőtétele lehet börtön.

febr. 19. 23:58
 18/21 A kérdező kommentje:
Megfelelő fordulnak hogy olyanok irnak akik választ írnak. Én csak azv alapokalmakat ismerem de a kérdés feladatot válasz nem. Ti az alapfogalmakat se így választ se tudtok adni hanem másról beszéltek...
tegnapelőtt 06:24
 19/21 A kérdező kommentje:
Mert elofordul, hogy olyanok irnak akik választ írnak. Én csak az alapokalmakat ismerem de a kérdésre adott választ nem. Ti az alapfogalmakat se, így választ se tudtok adni hanem másról beszéltek...
tegnapelőtt 06:25
 20/21 A kérdező kommentje:
" De, hogy a kérdésre is válaszoljak; ha bizonyítható, hogy azzal a szándékkal vettél fel kölcsönt, hogy majd nem akarod visszafizetni, akkor csalást követsz el, aminek a büntetőtétele lehet börtön. " Még csak nem is kölcsönről van szó....
tegnapelőtt 06:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!