Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az USA-ban élt nagyapám még...

Az USA-ban élt nagyapám még életében kötött egy olyan szerződést, miszerint 25 éves koromra kapok pár ezer dollárt. Nagyapám már meghalt 12 éve és idén járna le a szerződés. Kicsit megkopott, de még olvasható. Nem tudom mi tevő legyek vele?

Figyelt kérdés

Hova lehet ezzel fordulni?

2-3 éve találtam meg a papírt, kis koromban hallottam erről először, hogy "ha majd nagy leszek" kapok nagyapámtól némi kezdőtőkét az élethez.

De a papírra csak nemrég leltem rá, váratlanul.

Hogyan lehet ennek utána járni, hogy mi a helyzet vele ?

Élő még a szerződés vagy fizetni kellett volna nagyapámnak, stb...

Ki foglalkozik ilyenekkel ?

febr. 14. 01:07
 1/2 MDaniel98 ***** válasza:
100%

Ha a dokumentumon szerepel egy bank vagy biztosító neve, akkor próbáld meg felkeresni őket. Ha az intézmény még létezik, ők tudják megmondani, hogy a szerződés érvényes-e és mi a további teendőd.

Ha a cég már nem létezik, akkor érdemes megnézni, hogy egy másik vállalat átvette-e az ügyeiket. Erre az FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) vagy a SEC (Securities and Exchange Commission) nyújthat információt.

Ha ügyvéd vagy jogi közvetítő szerepel a szerződésben, próbáld meg őt vagy az irodáját felkeresni.

febr. 15. 08:35
 2/2 anonim ***** válasza:

hol kötötte a nagyapád ezt a szerződést?

Az USA- ban?

A nagyapád amerikai állampolgár volt vagy amerikai - magyar is?

Milyen nyelven készült?

Utóbbi azért fontos, mert eseleg meg tudod - e mondani, hogy van - e benne illetékesség kikötés?

(meklyik bíróságot ismerik el a felek a jogvitájuk esetére).

tegnapelőtt 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!