3 napja eladtam az autóm! Erre ma szombaton felhívott aki meg vette tőlem az autó (m) tőlem hogy nem tudja átíratni mert olvashatatlan a motorszám?!
"És szerintem olvasható a motorszám!"
Az enyém is az volt, de az eredetvizsgás szerint nem volt látható az utolsó számjegy a fotókon. A vicc az, hogy az NKH-s vizsgabiztos is simán kiolvasta és az ő fényképén látható volt.
"Az autón nem látható szerinte!"
Azért azt tudni kellene, hogy szerinte vagy az eredetvizsgálat szerint nem látható! Ez utóbbiról kell lennie egy dokumentumnak, miszerint valamilyen természetes elhasználódásból nem olvasható a szám.
Valaki kérdezte privátban, hogy nekem mi lett a végkifejlet.
Ha nem haragszol itt válaszolok!
Minden rendben volt, megállapították, hogy a típusnak és a forgalminak megfelelő motor van benne, majd kaptam egy adatlapot és az új tulaj ezzel már gond nélkül átíratta. Ráadásul annyi előnye származott a dologból, hogy a forgalmiba már csak a motorkódot jegyezték be, tehát bármikor cserélhet benne motort mindenféle dokumentáció nélkül.
Ha biztos vagy benne, hogy tuti a motorja az autónak, akkor beszéld meg az új tulajjal, hogy elintézed vagy kompenzálod az NKH vizsgálatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!