Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 3 napja eladtam az autóm!...

3 napja eladtam az autóm! Erre ma szombaton felhívott aki meg vette tőlem az autó (m) tőlem hogy nem tudja átíratni mert olvashatatlan a motorszám?!

Figyelt kérdés
Ilyenkor mi a teendő? Tényleg nem tudja átíratni? Vagy hogy lehet átíratni az autót? Ilyenkor visszahozhatja nekem az autót és visszakérheti a pénzt tőlem? Felhívott és fenyegetett hogy bajba kerülök meg ilyeneket mondott! Az adásvételit én már leadtam a kormányablakba és a biztosítást is lemondtam! Mit tegyek?

2018. júl. 21. 17:51
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Azt nem mondta hogy szerinte vagy az eredetvizsgálat szerint nem látható!

Csak annyit mondta hogy olvashatatlan és fenyegetett után pár dologgal!

Rejtett számról hívott végig! Szerintem jövő héten fog hívni megint szerintem vagy valamikor ide állít hozzám az autóval amit nem akarok!

2018. júl. 21. 19:20
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs itt semmi gond, mond meg neki, hogy hozza az eredetvizsgálatról szóló dokumentumokat és elviszitek az autót egy NKH bevizsgálásra, amit te fogsz állni. Ha nincs semmilyen dokumentuma erről, akkor nyugodtan elküldheted a pitchába!
2018. júl. 21. 20:19
 13/16 anonim ***** válasza:
22%

Érdekesen üzleteltek! Simán lemásoltátok a számokat a forgalmiból? A evőnek annyi esze se volt, hogy legalább azt ellenőrizze, hogy tényleg a megfelelő motor van benne?

Ez egy vicc! :)

Mellesleg már nem nagyon foglalkoznak a motorszámmal, a forgalmiban már csak motorkód szerepel. A motort cserélgetheted...

2018. júl. 21. 20:27
 14/16 A kérdező kommentje:

Kérni fogom az eredetvizsgáról a papírokat ha beállítana! Köszi a segítséget!

Ez nem vicc! A vevő kb. 10-15 percig vizsgálta a motort!

Szerintem látta és tudta hogy milyen motor van benne!

És állítása szerint ugyanolyan típusú autója volt előzőleg neki mint amilyet vett tőlem most!

2018. júl. 21. 20:58
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Az eredetvizsgálat a vevő érdeke. Azért hozták létre, hogy a vevőnek legyen lehetősége az adás-vétel elött meggyőződnie a jármű eredetéről.

Aki eredetvizsga nélkül adásvételit ír alá, kifizeti a vételárat, a törzskártyát átveszi, az kellő alapossággal kifejezte a vételi szándékát. Innéttől nyelje le a békát.

2018. júl. 22. 09:28
 16/16 veterán vas ***** válasza:
78%

Forgalmi a kézben, a vevő leolvassa a motorról a számot, és összehasonlítja a papíron levővel.

Az adásvételi szerződés utolsó sora:

az eladó és a vevő egyeztették az adatokat, és azokat rendben találták.

Két tanú aláírása és nincs miről beszélni többet.

Együtt kellett volna intézni az eredetvizsgálatot......

2018. júl. 23. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!