Miért háborognak azon, hogy újratelepítettem egy számítógépet?

#8-nak (kérdezőnek):
Hogy mi a baj ezzel? 🤣
Az, hogy ennyi erővel az iskolának elég lenne EGY licencet megvenni, és azt felhúzni az összes gépre. A végeredmény ugyanaz.
Te rendszergazda vagy, én pedig karbantartó, csak kicsit régebb óta mint te. Fogadj meg egy jó tanácsot, ha nem küldenének el a p'csába:
Egy iskolában csak azt tehetsz ami ki van adva feladatként. Ha bármi, változást eredményező dolgot tervezel, akkor előtte minden esetben kérj rá engedélyt. Még egy kibaxott RAM-bővítéssel se önkényeskedj. Mert ha valaki rinyálni kezd hogy miért épp arra a gépre baxod el a RAM-ot, miért nem az övére, akkor fel fog merülni a kérdés, hogy MIÉRT csináltad, és kitől kértél rá engedélyt? Működött előtte is? Igen. Akkor miért piszkálod?
Tanár nem kérhet rá. Olvasgasd egy kicsit a munkaköri leírásod. Abban meg fogod találni, hogy ki utasíthat bármire is! Aki pedig kérni akar, az forduljon a felettesedhez, az pedig majd utasít téged.
Ahogy elnézem amiket írsz, te egy iskolából sikítva fogsz menekülni. 🤣

13-nak:
Szerintem a kérdező túl kreatív, és túl komolyan veszi a dolgát ahhoz, hogy iskolában dolgozzon. Nem neki való, nem tud kibontakozni.
Én szerencsésebb vagyok. Karbantartóként kiélhetem a kreativitásom, mert bármilyen eredménynek örülnek ha egy rossz "valamit" ismét működőképessé teszek. A "hogyan" senkit nem érdekel. És ehhez van egy teljesen felszerelt műhelyem, minden földi jóval ellátva.
Nálatok ez nem működik.

"Szerintetek kirúghatnak emiatt próbaidő alatt?"
Próbaidő alatt bármikor és indoklás nélkül felmondhatnak neked.
Hogy megteszik-e, az azon múlik, hogy összességében mennyire tartják hasznosnak a munkádat, illetve hogyan kommunikálsz a dolgozókkal és a főnökeiddel. Ennek csak kicsi (és számunkra ismeretlen) része ez az eset.

#15-nek:
Ezt nekem céloztad?
Mert ha igen, akkor qrvára mellé lőttél!🤣🤣🤣🤣
Az első rendszer-telepítésem a DOS 5.0 volt, tehát szerintem te még tervben sem voltál, amikor én már rendszert telepítettem.

Kérdező!
Próbaidő alatt gyakorlatilag BÁRMIÉRT kirúghatnak, akár azért is, mert nem tetszik nekik a szemed színe.....
Mivel nem kötelesek indokolni az ilyen kirúgást - jó esetben - soha nem tudod meg (legfeljebb sejtheted) mi a f@sz bajuk lehetett veled.
Azt, hogy ezért, amit csináltál, megteszik - e.... sok mindentől függ.
Leginkább attól, hogy mik a tervek veled hosszútávra.
Már ha vannak ilyen tevek egyáltalán....

#19-nek:
Nálunk negyedik éve ugyanaz a rendszergazda, egy érettségizett AUTÓSZERELŐ!🤣
Nagyon "kocka" csórikám, ráadásul mulya is, úgyhogy rendszeresen bebaxxák informatikára, óraadónak is.
A pótlékot ugyan megkapja a tankerülettől, d azért ez mégiscsak durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!