Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért háborognak azon, hogy...

Miért háborognak azon, hogy újratelepítettem egy számítógépet?

Figyelt kérdés
Tavaly vizsgáztam, egy középsuliban vagyok rendszergazda pár hete. Egy asztali gép lassú volt, kiporoltam, majd lementettem minden lényeges dokumentumot, utána újratelepítettem a windowst. Ment a vergődés hogy mégis hogy képzelem és mirefel nyúlok bele. Mondtam, hogy ez a munkaköri leírásom szerint az én feladatom és így gondoltam biztonságosan üzemeltethetőnek az eszközt. Szerintetek kirúghatnak emiatt próbaidő alatt?

febr. 8. 13:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én hagytam volna a 3.14csába.
febr. 8. 17:35
 12/20 DK-s ***** válasza:
65%

#8-nak (kérdezőnek):

Hogy mi a baj ezzel? 🤣

Az, hogy ennyi erővel az iskolának elég lenne EGY licencet megvenni, és azt felhúzni az összes gépre. A végeredmény ugyanaz.

Te rendszergazda vagy, én pedig karbantartó, csak kicsit régebb óta mint te. Fogadj meg egy jó tanácsot, ha nem küldenének el a p'csába:

Egy iskolában csak azt tehetsz ami ki van adva feladatként. Ha bármi, változást eredményező dolgot tervezel, akkor előtte minden esetben kérj rá engedélyt. Még egy kibaxott RAM-bővítéssel se önkényeskedj. Mert ha valaki rinyálni kezd hogy miért épp arra a gépre baxod el a RAM-ot, miért nem az övére, akkor fel fog merülni a kérdés, hogy MIÉRT csináltad, és kitől kértél rá engedélyt? Működött előtte is? Igen. Akkor miért piszkálod?

Tanár nem kérhet rá. Olvasgasd egy kicsit a munkaköri leírásod. Abban meg fogod találni, hogy ki utasíthat bármire is! Aki pedig kérni akar, az forduljon a felettesedhez, az pedig majd utasít téged.

Ahogy elnézem amiket írsz, te egy iskolából sikítva fogsz menekülni. 🤣

febr. 8. 20:31
 13/20 anonim ***** válasza:
Én is melóztam már középsuliban, most is egy középsuliban vagyok. Én ezeken már nem agyalok, rendeltem egy erős kézi kompresszort, azzal szoktam kiporolni minden gépet. Volt már olyan is, amikor ide kerültem, hogy a selejtből visszaszedtem számítógépeket, az egyikből alaplapot szedtem ki, a másikból tápegységet, valamelyikből ramot és építettem új számítógépet. Az iskoláknak mennyiségi licenc van, a neten is fenn van, melyik kms szerverre kell átállítani, amint netet kapnak, aktiválódik a windows és az office, majd minden rendben. Valójában ezekkel nincs semmi baj, te csak csináld a dolgod és az a lényeg, hogy működjenek megfelelően.
febr. 9. 10:14
 14/20 DK-s ***** válasza:
100%

13-nak:

Szerintem a kérdező túl kreatív, és túl komolyan veszi a dolgát ahhoz, hogy iskolában dolgozzon. Nem neki való, nem tud kibontakozni.

Én szerencsésebb vagyok. Karbantartóként kiélhetem a kreativitásom, mert bármilyen eredménynek örülnek ha egy rossz "valamit" ismét működőképessé teszek. A "hogyan" senkit nem érdekel. És ehhez van egy teljesen felszerelt műhelyem, minden földi jóval ellátva.

Nálatok ez nem működik.

febr. 9. 10:24
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Minek kommentel aki nem rakott soha újra gépet?
febr. 9. 10:45
 16/20 krwkco ***** válasza:
100%

"Szerintetek kirúghatnak emiatt próbaidő alatt?"

Próbaidő alatt bármikor és indoklás nélkül felmondhatnak neked.

Hogy megteszik-e, az azon múlik, hogy összességében mennyire tartják hasznosnak a munkádat, illetve hogyan kommunikálsz a dolgozókkal és a főnökeiddel. Ennek csak kicsi (és számunkra ismeretlen) része ez az eset.

febr. 9. 11:51
 17/20 DK-s ***** válasza:
74%

#15-nek:

Ezt nekem céloztad?

Mert ha igen, akkor qrvára mellé lőttél!🤣🤣🤣🤣

Az első rendszer-telepítésem a DOS 5.0 volt, tehát szerintem te még tervben sem voltál, amikor én már rendszert telepítettem.

febr. 9. 11:55
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Próbaidő alatt gyakorlatilag BÁRMIÉRT kirúghatnak, akár azért is, mert nem tetszik nekik a szemed színe.....

Mivel nem kötelesek indokolni az ilyen kirúgást - jó esetben - soha nem tudod meg (legfeljebb sejtheted) mi a f@sz bajuk lehetett veled.

Azt, hogy ezért, amit csináltál, megteszik - e.... sok mindentől függ.

Leginkább attól, hogy mik a tervek veled hosszútávra.

Már ha vannak ilyen tevek egyáltalán....

febr. 9. 12:01
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 3 év alatt 7 rendszergazda is volt. Ők kb. fogyóeszközök.
febr. 11. 08:09
 20/20 DK-s ***** válasza:
72%

#19-nek:

Nálunk negyedik éve ugyanaz a rendszergazda, egy érettségizett AUTÓSZERELŐ!🤣

Nagyon "kocka" csórikám, ráadásul mulya is, úgyhogy rendszeresen bebaxxák informatikára, óraadónak is.

A pótlékot ugyan megkapja a tankerülettől, d azért ez mégiscsak durva.

febr. 11. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!