Ki lehet hívni a rendőrséget csendháborításért egy társasházban egy éjjelente ordítóan, és túl hangosan síró gyerekre?
NEm értem, ennyire kevés ésszel hogy tudsz megélni?!?!?
Egy kicsi gyerek sír, ha fáj valamije, vagy ha megijedt, erre sírással reagál, föleg, mert még nem képes kifejezni másként, hogy baj van.
A szülö nem sok mindent tud ez ellen tenni, mert a gyereken nincs kikapcsológomb. Egyébként a szülönek sem kellemesebb a dolog, nem csak neked rossz.
7#
Szerinted hogy lehet elhallgattatni egy síró babát, ha már mindent végigpróbált a kétségbeesett szülő, de a gyerek csak üvölt tovább? Oszd meg az ötleted, hadd tanuljanak azok a "gondatlan" szülők.
ma 14:45
egy szakembert a szülőknek. nekem is volt csecsemő a házban, hasfájás, fogfájás minden. sose panaszkodott egy szomszed sem, hogy hangos. meg kell tanulni bánni vele.
"Egy 1-2-3 éves igényei miért feljebbvalóak, mint egy 30 évesé? Nincs azzal baj, ha a gyerek a saját szabad akaratából sírni akar hajnal 2-3-kor, de akkor nekem is legyen szabad zenét hallgatnom olyankor, vagy akkor egyikünknek se lehessen ilyet csinálni a tarsadalmi igazságosság és egyenlőség jegyében."
Nem az igényekről van szó, hanem az indokoltságról. A törvény szerint az a csendháborítás, amikor indokolatlanul keltenek zajs ÉS az zavar valakit. A csecsemő sír, így kommunikál, nem tud csöndben maradni. De te tudsz zenét hallgatni halkan is és fülhallgatóval is, így neked nem indokolt a zene hajnali bömböltetése. Ezért szabad az egyiket, a másikat meg nem. Ugyanígy pl. a mentő is szirnénázhat bármikor, de te nem tehetsz fel szirénát az autódra. Vagy ha leomlik a szomszéd ház teteje és a zajra felkelsz, nem jelentheted be a csendháborítást mert a tető magától omlott össze. Ellenben ha te bontod le a tetőt, neked ügyelned kell arra hogy a zajjal ne okozz másoknak kellemetlenséget. De szerintem érthető hogy mit jelent az indokolt és az indokolatlan kifejezés. A csecsemő sírása indokolt zajkeltés, bizony el kell tűrnöd, hiszen nem lehet csak úgy lecsendesíteni. Majd ha már 6 évesen is hajnalban ordibál meg veri a falat, arra kihívhatod a rendőröket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!