Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az erdőszéli, nem elkerített...

Az erdőszéli, nem elkerített állítólagos magánterületre beléphetek nyugodtan?

Figyelt kérdés

A település szélén van egy mező. Eddig mindenki keresztül ment ott, a legszélén van egy út. Most az új tulaj kitáblázta, hogy tilos a belépés.

Azt elhiszem, hogy talán joga volt kirakni a táblát, de én honnan tudjam, hogy az az övé, ha nincs elkerítve? És hogy pontosan mit fed le, mettől-meddig tart? Mert akkor ilyen erővel az övé az egész falu. Mindig látom, hogy kötekedni akar, de egyszerűen csak elsétálok mellette, ignorálom, rá sem nézek, ilyenkor meg elhord mindennek.

jan. 28. 09:09
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

#18 Leírták neked korábban, hogy mező, erdő területét nem kell körbevenni kerítéssel akkor sem ha magánterület. Ettől még magánterület.

"És egyébként nem tudom, hogy birtokháborítást követek el! Attól, hogy kirak valaki valamit, még nem jelent semmit."

De bizony, jelent. Azt jelenti ami ki van rakva. Ezt pedig pont onnan tudod, hogy ki van rakva.

Ha az van kiírva, hogy "Magánterület, belépni tilos! akkor az pont ezt jelenti és azért lett kirakva, hogy te erről tudjál. Ha kirakja a terület egyik sarkában de te a másik oldalról jössz az erdő felől és ott semmi hasonló nincs, akkor nem tudhattad, hogy magánterület. Mivel te pont arról írtál ki kérdést, hogy ott van a tábla, ez egyértelművé teszi, hogy tudtad. Közben meg az is ott van, hogy a tulajdonos maga is elmondta neked.

Ha az van valahová "csak kiírva", hogy "Vigyázz, nagyfeszültség!", akkor azt se veszed komolyan és nem hiszed el?

jan. 28. 13:08
 22/22 A kérdező kommentje:

21.: Nem mondta el nekem a tulaj egyszer sem, mert mindig ott hagytam. Meg a jól hallható megjegyzéseivel el is intézte magának, hogy sose álljak vele szóba. De akkor ez lényegtelen, mert max. csak szabálysértési eljárás lehet.

"Ha az van valahová "csak kiírva", hogy "Vigyázz, nagyfeszültség!", akkor azt se veszed komolyan és nem hiszed el?"

Na erre most röviden azt tudom válaszolni, hogy igen! A szomszéd faluban a járda mellett van egy villanypásztor, ahol állatok vannak elzárva, és oda is az van kiírva, hogy "életveszélyes". Te ezt komolyan vennéd? Amint írtam, bárki kirakhat bármilyen táblát. Ha a Balaton egyik strandjához kiraknám, hogy "vigyázz, krokodilok", akkor te azonnal el is menekülnél onnan?

jan. 28. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!