A közjegyző köteles engem ,mint az elhunyt fiát értesíteni ,hogy nem tart hagyatéki tárgyalást? csak rám haggyja az örökséget és hoz egy végzést erről?
Figyelt kérdés
ma 10:38
1/8 A kérdező kommentje:
kaptam egy végzést(örökösként érdekelt) tárgyalás nem volt nem kaptam levelet telefont semmit ilyen van?
ma 10:44
2/8 anonim válasza:
Főszabály szerint nincs hagyatéki tárgyalás; az a kivétel, amikor van.
3/8 A kérdező kommentje:
akkor már nem utasithatom el az örökséget(adósságot)?
ma 10:48
4/8 anonim válasza:
ott van a végzésben, milyen jogi lehetőségeid vannak.
5/8 A kérdező kommentje:
a közjegyző azonban határidőt is tűzhet a visszautasító nyilatkozat megtételére
akkor gondolom ezt csinálta csak nekem nem szólt én meg azt hittem majd irnak vagy telefonalnak
ma 13:11
6/8 anonim válasza:
na a neten olvasgass, hanem a végzést nézd meg, bele van írva, hogy hogyan és hova kell fordulni, ha nem tetszik a végzés.
7/8 A kérdező kommentje:
a végzés 1 oldal csak az van rajta amit örököltem adosság kérek-e öröklési igazolvanyt és semmi nincs rajta más
ma 14:26
8/8 anonim válasza:
Biztosan van rajta jogorvoslati lehetőség.
Meg telefonszám is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!