Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyerektartásiról le lehet...

Gyerektartásiról le lehet mondani?

Figyelt kérdés

Amennyiben két (nem-házas) személytől születik gyerek és az anyánál marad, akkor jogilag lehetséges olyan, hogy a nő lemond a gyerektartásiról és a férfinak megszűnik a fizetési kötelezettsége a nő felé?

Jogilag van erre mód?

jan. 20. 13:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Igen le lehet mondani egy ugyvednel tett nyilatkozattal. Kinek kellenekek azok fillerek? Nem dolgozik eleget a nod,h piocaskodik rajtad?
jan. 21. 18:48
 12/21 anonim ***** válasza:

A kérdés inkább igy lenne:

"Amennyiben két (nem-házas) személytől születik gyerek és az anyánál marad, akkor jogilag lehetséges olyan, hogy a nő lemond a gyerektartásiról és a férfinak megszűnik a fizetési kötelezettsége a GYEREK (nem nő) felé?"

A gyám, biróság, stb a gyerek oldalán áll, aki nem tud magáról gondoskodni, vagy mert csecsemö, vagy mert még gyerek, vagy mert még iskolás, stb. Rossz szemszögböl kezdesz neki. Cseréld meg a szerepeket és rájössz a válaszokra, hogy te mivel lennél megelégedve, ha te lennél a gyerek vagy a nö.

jan. 21. 19:11
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem a gyerek felé. Sosem a gyereknek kell fizetni, hanem a nőnek aki általában LV táskákra, iPhonra meg aranyláncokra költi a pénzt. A gyerek meg jó esetben kap enni a megmaradt fillérekből.

jan. 22. 06:16
 14/21 anonim ***** válasza:
71%

Akkor el lehet menni a gyerekre mosni, fözni, takaritani, bevásárolni, lehet tanulni vele, ruházni, ahelyett hogy dolgozni mennél,mehetsz vele a játszótérre, orvoshoz, stb jól tudjuk, hogy az idö pénz.

Bárcsak fizetést kapnának a nök az anyaságért.

Még az állam is törödik a gyerekkel: ingyen óvoda, iskola, TB, vonatjegy, ingyen vagy önkéntes programok, stb.

Akkor a te részed mi?

jan. 22. 06:57
 15/21 anonim ***** válasza:

14) A neveloszulok kemeny penzeket kapnak gyerekenkent (14 evestol idosebbekert) es meg vissza is kuldhetik,ha nem felel ek meg az elvarasoknak nem tudnak illeszkedni a szulohoz vagy nem viselkednek tisztelettel Opcionalisan kiserheted el a sportegesuletebe,jatszoterre,hobbijsira,de megy a labam, megtanitas utan bevasarol,mos , foz takarit.

. Ha meg szulsz,rad van kenyszeritve akkor is ,ha kiallhatatlan a termeszete vagy nem lesz olyan dolgokban tehetsege es erdeklodese, eleg jozan paraszti esze, talpraesettsege, uzleti elethez megfelelo szemelyisege, megjelenese, mint a szulonek, h jol vigye tovabb a csaladi uzletet.

Nagyon nehez igy felnoni hogy a szuleid lany letedre fiunak nevelnek ,fiukent bannak veled es fius tanitanak es dolgokat varnak el toled. Villanyszereles,wc szereles stb stb. Utana meg lanyokkal nem nagyon tudsz kapcsolodni,mert hulyen erzed veluk magad.

jan. 22. 07:16
 16/21 anonim ***** válasza:

A nevelőszülői alapdíj 2025-ben: 87.240 Ft

kiegészítő díj: 58.160 Ft

nevelési ellátmány: 64 124 forint

Családi pótlék is jár.

Plusz tankönyv és iskolai étkezés.

Szóval most már tudjuk mennyibe kerül átlagosan egy gyerek, feltéve, ha egészséges.

Kb 250 000 Ft.

jan. 22. 07:39
 17/21 anonim ***** válasza:

16) Ez zsenialis! Nagyon jo penz,ha mondjuk 2-3 van. Vagy tobb. Nem is ertem miert nem vallaljak tobben,aki raernek ilyenre. Mer azer a nevelessel tanitassal sokat kellene foglalkozni, h eletkepes legyen ellassa magat az eletben.

Legalabbis en a sajatomkent bannek veluk,sajatomkent szeretnem oket.

3 gyerek el havi 750 netto . Meg dolgozni is tudnek mellette.

Kb 4 evente ujat szervalhatsz,ha bejon a feeling. A vegen egesz szep csaladnyi gyerek lenne halas,amiert felneveltem a legnehezebb idoszakabam es remenyt adtam az eletben,h igenis letezik szeret meg a vilagban es a csalad nem attol csalad h en szultem ,hanem h en neveltem en segitettem at egy nehez eletszakaszan. en hoztam ki belole a tehetseget en segitettem felfedezni mitol lesz sikeres.

jan. 22. 08:09
 18/21 A kérdező kommentje:
Igazából annak örülnék ha a gyerek nálam maradna és akkor én nevelném. De a bíróság mindig a nőhöz adja a gyereket.
jan. 22. 09:42
 19/21 anonim ***** válasza:

#18 Nem, a bíróság nem "adja" mindig a nőhöz a gyereket. Azt nézik meg hogy a gyereknek a két szülő közül kinél jobb maradnia. Nem mindig döntenek jól, de a szándék az ez. Ma már az apák is éppen olyan eséllyel indulnak.

Az alapján amit leírtál gyanús, hogy a bíróság mérlegelt és úgy döntött nem nálad van a gyerek helye ha már szétváltatok. A gyerektartás pedig nem a nő vásárlásaira megy, ez egy szokványos ostoba szöveg attól akinek fizetnie kell. Ha komolyan vetted volna a gyerekkel szembeni szándékaidat akkor összeházasodtok. Nem "csak egy papír" a házasság, ilyen esetekben is egyértelműen mutatja a felek szándékait. Az együttélés eleve azt mutatja meg, hogy a felek nem gondolták azt olyan komolyan hogy ők együtt akarnak majd élni és családot fenntartani, gyereket nevelni közösen.

De ahogy az elején kezdted, nem ismerjük a sztorit, a valós helyzetet, csak a rosszindulatú és buta megjegyzésed alapján lett a helyzetről ez a véleményem.

jan. 22. 09:56
 20/21 A kérdező kommentje:

A nő volt börtönben 5 évet húsz évvel ezelőtt és dolgozott örömlányként. Ilyenkor van esély arra, hogy a bíróság a férfinak adja a gyereket?

jan. 22. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!