Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen lehetőségeim vannak ha...

Milyen lehetőségeim vannak ha januári államvizsgámra még szabadság terhére sem engednek el? Kamu betegállomány? Van egyéb opció?

Figyelt kérdés

Jan 23. államvizsga, 1 nap. Szabadságot kértem indok megjelölése nélkül, nem kaptam., Másodszorra is kértem, ezúttal már indok megjelölésével (azért egy államvizsga elég nyomós indok) de ekkor se kaptam.

Ezek után milyen opció van? kamu betegállomány? Más opció nincs, ha nem tévedek.

ma 09:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
84%

Én egy ilyen munkahelyről, azonnal felmondanék és instant betegszabira mennék az egész hétre.

Nem érsz nekik semmit.

ma 09:39
 2/19 anonim ***** válasza:
82%
Én is tutira elmennék betegnek hosszabb időre, és nekiállnék másik munkalehyet keresni.
ma 09:40
 3/19 A kérdező kommentje:

" azonnal felmondanék és instant betegszabira mennék az egész hétre.“

ennek értelme mi lenne? nem kell 1 hét betegszabi, elég 1 nap.

mellesleg ha fel is mondok, ott van még a 60 napos felmondási idő amit le kell tölteni.

és bár 1 napot vagy akár 1 hetet még meg lehet dumálni az orvossal hogy írjon már ki, na de 60 napot bajosan.

ma 09:42
 4/19 A kérdező kommentje:

"Én is tutira elmennék betegnek hosszabb időre“

ehhez kell egy „partneri „ háziorvos is .... nem írnak ki puszira hetekre.... 1-2 napra esetleg, de hetekre nem

ma 09:45
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

A saját büszkeségem.

Én nem dolgoznék egy olyan munkahelyen, ahol ennyit érek nekik, mint alkalmazott.

ma 09:48
 6/19 anonim ***** válasza:

#1 Lehet, hogy tanulmányi szerződése van és nem teheti meg olyan egyszerűen.

Kérdező, aki nem engedte a szabadságodat annak nincs főnöke? Gyakran az akinek igazán kellene tudnia róla ahhoz el se jut. Ki nem engedélyezte a szabadságodat? Ezt kellene elsőre kideríteni, hogy itt csak egy adminisztrátor, munkaügyes vagy hasonló volt aki keresztbe tett, a közvetlen főnököd vagy magasabb szinten. Lehet hogy ha megtalálod azt aki magasabban van és nem is tudott róla, az már megérti, hogy ez mit jelent a cég számára is.

Amúgy most kezdődött az év, még bizonyosan nem voltál szabadságon. Az éves szabadságod harmadával te rendelkezel és azt ki kell adniuk amikor neked kell.

"A szabadságnapok egy részével a munkavállaló „rendelkezhet”. A szabályozás értelmében ugyanis naptári évenként 7 munkanap szabadságot – legfeljebb két részletben – a munkáltató a munkavállaló által megjelölt időpontban köteles kiadni. "

[link]

Az is kérdéses, hogy milyen módon tanulsz. Teljesen a cégtől függetlenül - akkor a saját szabadságod kell erre használnod, vagy van valami olyan szerződésed ami a cégnél is lehetővé teszi a tanulásodat, még ha nem is segítik vagy fizetik. Szokott olyan lenni, hogy csak engedik, hogy időnként részt vegyél az oktatáson stb. Ha van ilyen szerződésed a céggel, akkor abban szerepelnie kellene hogy mikor engednek el akár tanulásra, akár vizsgára.

ma 09:49
 7/19 A kérdező kommentje:

jó és mit teszel ? felmondasz? megteheted. de még 60 napig kötve vagy ám ide, tehát semmit se oldottál meg. nem vagyok próbaidős, nem tehetem meg hogy felmondok és holnap már nem megyek...

ezt is bekalkuláltad?

ma 09:49
 8/19 anonim ***** válasza:

Ma a nagy cégek munkaerő hiánnyal kűzdenek, legalábbis a jobb területekek.

Ha meglesz a diplomád és dolgozni akarsz, nem hiszem, hogy nem fogsz találni munkát magadnak.

Ha nincs semmi önbecsülésed és nem érdekel, hogy rabszolgaként bánnak veled a főnökeid, az nem az én hibám.

ma 09:56
 9/19 A kérdező kommentje:

" Teljesen a cégtől függetlenül -“

ez a helyzet. semmiféle tan szerződés nincs. ha lenne, a fenti szitu meg sem történhetne.

ma 09:57
 10/19 anonim ***** válasza:

És mi lesz ha nem mész be? Kirúgnak? Hát ilyen munkahelyért nem kár. Nem fizetik ki azt a napot? Hát ne fizessék, az államvizsga sokkal fontosabb.

Személyesen nem tudsz bemenni kikérni a szabit? Ha igen, azzal még tennék egy próbát, de ha nem engednek, akkor lelkiismeret furdalás nélkül kiíratnám magam a dokival. Szerintem, ha csak nem egy megkeseredett f_szfej, ha elmondod neki mi van, szó nélkül kiír.

ma 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!