Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feltettem más házát árulni a...

Feltettem más házát árulni a marketplace re a tulajdonos tudta nélkül. Rájöttek és feljelentettek. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Nem akartam igazából eladni más miatt tettem fel.
tegnap 19:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez csalás, ami bűncselekmény.
tegnap 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Max csak kísérlete. Csalás, esetleg sikkasztás kísérlete.
tegnap 19:26
 3/8 anonim válasza:
Gratula. Ha nem történt tényleges kár, akkor megúszhatod egy ejnye-bejnyével is akár. Ez az ingatlan tulajdonosától is függ. Viszont ha keletkezett bármiféle kár akkor büntetőeljárást indítanak ellened és pénzbírságtól akár szabadságvesztésig is terjedhet. Érdemes lenne felkeresned egy ügyvédet hogy pontosítani tudjon, én most csak gyorsan googliztam egyet.
tegnap 19:28
 4/8 anonim ***** válasza:
13%

Na erre vajon hogy jöhettek rá?

+1. Miért baj az? Segítesz eladni

tegnap 19:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem történt kár természetesen mivel a tulajdonos el sem akarta adni és én sem.
tegnap 19:30
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Lényeg, hogy tagadj mindent.
tegnap 19:31
 7/8 anonim ***** válasza:
32%
Mond hogy nem akartál hasznot belőle, mert az "ingyen elvihető" rovatba raktad :))
tegnap 19:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha nem akartál haszonszerzést, csak bosszúságot, hogy hívogatják, akkor esetleg a zaklatás megállhat. A törvény a szándékot nézi elsősorban, no meg a megvalósulást, de a cél meghatározza a cselekményt is.
tegnap 19:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!