Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Annyi furcsa jogi csurcsavart...

Annyi furcsa jogi csurcsavart halluttam már. Az lehetséges hogy valaki ellop egy terméket, majd joga van reklamálni ha hibas?

Figyelt kérdés
ma 11:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy műszaki boltból elemel valamit és sikerül kicsempésznie riszatás nélkül, akkor esélyes, hogy a bolt számítógépes rendszerében benne van a termék kódja, de a hiány miatt már eltűntként, lopottként jelölik meg, a reklamálás azonnali lebukás, rendőrt hívnak és bilincs.
ma 11:29
 2/7 krwkco ***** válasza:

"Az lehetséges hogy valaki ellop egy terméket, majd joga van reklamálni ha hibás?"

Simán.

A garanciális panaszoknál általában kérik a megvásárlásról szóló bizonylatot. Már csak azért is, mert abból derül ki, hogy lejárt-e már a garancia.

De pl. az egészségre káros termékeket sokszor igazolás nélkül is visszaveszik. Ha a tolvaj visszaviszi, megkapja az árát.

ma 11:34
 3/7 anonim ***** válasza:

"De pl. az egészségre káros termékeket sokszor igazolás nélkül is visszaveszik. Ha a tolvaj visszaviszi, megkapja az árát."

Tapasztalat? :)

ma 11:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Mikor még gyerek voltam, elromlott a sebességmérő a biciklimen, így apa vett nekem egy ugyan olyat. Itthon a jót kivette, a régi rosszat betette az új csomagolásába és visszavitte hogy nem működik. Vissza is kapta érte az árát, úgyhogy végülis ingyen kicseréltük.
ma 11:49
 5/7 krwkco ***** válasza:

"Tapasztalat? :)"

Nem.

Egyrészt nem szoktam lopni. Így nem is tudnék visszavinni lopott holmit.

De a rádióban gyakran vannak közlemények, hogy ez meg az az élelmiszertermék ilyen meg olyan dologgal szennyezett és a hálózat bármely boltjában blokk nélkül is visszatérítik az árát.

ma 11:53
 6/7 anonim ***** válasza:

De az élemiszer nem tud elromlani. Legfeljebb megromlani, de az nem garanciális probléma.

A kérdező feltehetően műszaki termékre gondolhatott.

ma 13:39
 7/7 Justinianus ***** válasza:
Ezek szerint te még soha nem hallottál jogi csűrcsavart, sőt fogalmad sincs róla, hogy mi az...
ma 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!