Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy adóst miért nem szabad...

Egy adóst miért nem szabad adósrabszolgának eladni mint 1 tárgyat? A kölcsönadó részéről tök jogos igény szerintem, hog, behajthatatlan követelés esetén az adóst a szabadságától fosszák meg határozott időre, mint kényszerintézkedés?

Figyelt kérdés

jan. 11. 17:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert nem hatékony. A jelenlegi magyar szabályozás gyakorlatilag nem sokkal különb ettől.
jan. 11. 19:03
 2/14 anonim ***** válasza:
69%

Azért kérdező, mert kib…ul nem mindegy, hogy kinek tartozol.

Te szeretnéd , ha banki tartozásod a bank a beleegyezését nélkül eladná a Juarez kartellnek!

Akik a végrehajtó küldése helyett levágják a fejed, ha nem fizetsz.

Na ezért.

jan. 11. 19:51
 3/14 árokpart ***** válasza:
40%
Már a kérdés is önmagában súrolja a bűncselekményre való felbújtás határait?
jan. 11. 21:58
 4/14 anonim ***** válasza:
67%

Miért lenne felbújtás?

Én sem értek egyet a felvetéssel, de beszélni szabad. Ráadásul nem is önbíráskodás a téma, hanem jogi kérdés, felvetés.

jan. 11. 23:01
 5/14 árokpart ***** válasza:
Csak kérdeztem most nem jelentettem ki.
jan. 11. 23:35
 6/14 A kérdező kommentje:
#2: Én a fizetési kötelezettségeimnek maradéktalanul eleget teszek, ha nem sikerül, akkor egyezkedek, hogy sikerüljön egy mindenki számára elfogadható megoldást találni. Te szerinted komolyan rendben van évekig nem fizetni másnak?
jan. 12. 11:42
 7/14 anonim ***** válasza:

Ugyan nem neked cimeztem, de örömmel válaszolok.

“ Te szerinted komolyan rendben van évekig nem fizetni másnak?”

Nincs rendben. Nagyon nincs rendben.

De még annyira sincs rendben, hogy valaki rabszolgákat tartson. Hála istennek, ez teljesen szembe megy az emberi normákkal és az alaptörvénnyel.

Végtelenségig lehetne azt fejtegetni, hogy ez miért egy borzalmas ötlet. Nem csak embertelen, de konkrétan a hatékonysága is egyenlő a 0-val.

jan. 12. 13:49
 8/14 A kérdező kommentje:
#7: Ha szerinted jól van ez így, akkor szeretnék kérni tőled 5M forint kölcsönt, nincs semmi vagyonom, de sajnos nem tudok fizetni sem neked 3 hónap utány így nem tudod behajtani rajtam a tartozásodat. Áll az alku?
jan. 12. 14:37
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
8# Ha olyannak adsz kölcsön akin sehogy se lehet behajtani, akkor nem az adós a bolond, hanem te. Meg majd mindjárt megsajnálom a bankokat mondjuk, hogy milyen rossz nekik...
jan. 12. 14:47
 10/14 anonim ***** válasza:

Öhmm, úgy érzem kérdező, hogy neked nagy baj van a fejbe.

“ Ha szerinted jól van ez így”

Az úgy megvan, hogy a mondandóm azzal kezdtem, hogy nincs jól? Vagy ez a rész, amivel kezdtem a mondandóm idézem szó szerint

“ Nincs rendben. Nagyon nincs rendben.”

Ez így a pici fejedbe nem ragadt meg? Innentől, hogy lehet vitatkozni valakivel, aki konkrétan fel sem fogja amit írnak neki?

“ akkor szeretnék kérni tőled 5M forint kölcsönt, nincs semmi vagyonom, de sajnos nem tudok fizetni sem neked 3 hónap utány így nem tudod behajtani rajtam a tartozásodat.”

Értem, kérj. És? Aki van akkora kretén, hogy egy ilyen üzletbe belemegy az csak saját magára vethet, ha utána nem fizetnek neki. Én vettem fel hitelt. A bank azzal kezdte, hogy megnézte a keresetem, majd rögtön utána megnézte az ingatlant amire felszeretném venni.

Ha nem lett volna neki megérős, azonnal kikacagtak volna és elküldenek.

Megpróbálom újra a lehetetlent, bár látom a kérdező nem a legélesebb kés.

Nincs rendbe ha valaki nem fizeti a tartozást. Egyáltalán nincs rendben.

De erre nem a rabszolgaság a megoldás. Rohadt nagy gazdasági és társadalmi problémákat szülne, nem mellesleg egyáltalán nem lenne hatékony, főleg összehasonlítva, mekkora sérelmet okoz.

Szerintem az sincs rendben, hogyha valaki ellop a boltból egy csokit.

Mégis ha azt kívánnád ezért öljük meg, kicsit túlzásnak tartanám, függetlenül attól, hogy nincs rendben a lopás.

Félek ilyen szövegértési képeségekkel ebből mit fogsz megérteni.

jan. 12. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!