Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Akik nem töltik le a DÁP...

Akik nem töltik le a DÁP alkalmazást, azok számára milyen lehetőségek maradnak az ügyeiket intézni?

Figyelt kérdés
tegnap 10:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%
Ocsmányiroda, személyesen.
tegnap 10:08
 2/16 anonim ***** válasza:
személyesen kormányablak, mint a régi időkben
tegnap 10:08
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre elég az Ügyfélkapu+ hoz letölteni a google autenticatort, nem kell DÁP még.
tegnap 10:10
 4/16 anonim ***** válasza:
43%
Ezt a kém-appot én aztán tutira nem fogom telepíteni a telefonomra. Nem valószínű hogy az Ügyfkapu+ is bezárásra kerüljön, szóval nem kell parázni.
tegnap 10:10
 5/16 A kérdező kommentje:
Értem, köszi mindenkinek. Tehát ha nem akarok digitális állampolgár lenni, maradhatok papíralapú állampolgár? A szervek tudni fogják-e, hogy levélben keressenek?
tegnap 10:12
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kormányablakban intézed a dolgaidat, attól még azok is a számítógépes rendszerben vannak. Akkor már ezzel az erővel használhatod az Ügyfélkapu+ internetes szolgáltatását, amihez csak a google authenticator kell.

A DÁP appot egyáltalán nem kötelező használni jelenleg. Azután később lehet, hogy kötelezővé teszik a DÁP-ot, na de egyrészt akinek nincs okostelefonja, az bajban lesz, másrészt a DÁP app a jelenlegi formájában rossz szinte mindenki szerint aki próbálta.

tegnap 10:31
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ügyfélkapud nem volt eddig?

Ugyanez marad az Ügyfélkapu+, csak belépés előtt még be kell lépni egy másik weboldalra, és ott kérsz egy fél percig használható kódot. (Épp most regisztráltam.)

Én kizártnak tartom, hogy megszűnjön. Minimum egymillió felnőttnek nincs okostelefonja. Másik millió nem ért hozzá, harmadik millió meg nem hajlandó használni.

tegnap 10:52
 8/16 A kérdező kommentje:
Én digitális dinoszaurusz vok, idősebb, mint maga az internet. De ha papír alapon működni fognak a dolgok, nekem az is jó. Köszi a válaszokat!
tegnap 10:55
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem kell még a DÁP. Elég valamelyik autenticator és ennyi.
tegnap 11:14
 10/16 anonim ***** válasza:

Hát, azért csak van, amire hasznos lehet neked az Ügyfélkapu.

Pl. ha személyesen kell bemenned a Kormányablakba, akkor Ügyfélkapuval tudsz időpontot foglalni, hogy ne kelljen ott ülni egész délelőtt.

Ha valami orvosi vizsgálatod volt, Ügyfélkapuval belépve tudod megnézni az eredményt.

Meg egy rakás dolog van, amit otthonról is tudsz intézni.

tegnap 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!