Milyen jogi lehetőségeim vannak abban az esetben, ha illegálisan megfigyelnek kamerával?
Van az utcában egy "haragosom" akivel volt egy nézeteltérésem és ezután ő kijelentette, hogy nem mehet az utcának abba a részébe ahol ő lakik, szóval ezentúl csak kerülővel mehetek munkába, boltba, stb..
Fel is jelentett azzal az indokkal, hogy én oda járok őt zaklatni.
Azt hogy? Eltilt a közterületről?
Menj arra nyugodtan, ha megint rájön a szóf.sás, mond neki, feljelented a rendőrségen, mert kukkol.
De egy PTK-s pert biztos nyernél vele szemben.
Őszintén, nagyjából semmi.
Elkezdheted jogi útra terelni, de ez nagyjából lehetetlen megoldani.
Jelentheted a jegyzőnek, önkormányzatnak, hogy valaki engedély nélkül magán kamerával vesz közterületet, de semmi nem fog megoldódni. Volt egy szomszédom, rohadt hangos volt. Önkormányzati lakásban lakott, este ment a buli állandóan.
Felvettem a kapcsolatot az önkormányzattól, leírtam egy eszméletlen hosszú e-mailben mi a panaszom, nem egyszeri eset, majdnem minden éjszaka ez megy, zavaró. Beszéltünk többen vele, zeró eredmény.
Embereket is megneveztem az önkormányzatnak, akik szívesen tesznek nyilatkozatot, hogy élhetetlen amit művelnek.
Eltelt talán két hét, megjelentek ketten az önkormányzattól és délután nem emlekszem pontosan de kettő óra körül megállapították, hogy nincs kirívóan nagy zaj. Beszéltek az ipsével aki elmondta, hogy nem szokott hangoskodni. Kimentem beszélni velük, mondták, ők most nem tapasztaljak hangot. Én naiv kérdeztem, hogy de akkor többször, különböző időben kijönnek-e, főleg este ellenőrizni, melyre közölték, ők most kiállitanak egy jegyzőkönyvet, hogy a probléma nem áll fent, és ha mégis tegyek újra bejelentést és újra kijönnek ellenőrizni.
És nagyjából ezzel le lett zárva.
Most gondolj a te helyzetedbe. Tegyük fel eszméletlen jól látható helyen, van a kamera. Kimennek ellenőrizni, látják a kamerát, felveszik a kapcsolatot az emberrel.
A szomszédod meg közli, hogy ja az csak álkamera, nem ad élőképet, nem rögzít, nem funkcionál.
És ennyi. Szerinted bárki fog szakértőt kirendelni ezért, hogy megállapítsák ezt? Leírják, hogy álkamera, nincs jogsértés.
“ Nem álkamera, valódi”
Én ezt értem, de egy rohadt nagy kreténnek kell lenni ahhoz, hogy ezt elismerje.
“ Elvileg február vagy márciusban kell majd mennem a bíróságra és ott fogja majd bemutatni a kamera felvételeket, hogy én ott járkálok a háza előtt.”
És ezt miből gondolod? Kaptál egy idézést, hogy ekkor meg ekkor jelenjen meg a bíróságon mert járkált? Vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!