Alvási apnoé megfigyelésére milyen lehetőségek vannak?
Igen, az okos órák jók erre, persze ha van olyan funkciójuk. Sajnos nem mindegyik tudja ezt.
Nekem Fitbit Versa 2 van és méri éjszaka az oxigén szaturációt, illetve az alvás minőséget, a pulzust, mennyit vagyok ébren, mennyit mozgolódok. Az ver oxigén szintre vonatkozó mérés egy ilyen diagramot ad ki, hogy csökkent vagy éppen nőtt az érték, és ha nagyon csökkent, akkor átteszi egy figyelmeztető tartományba, ami ha sokszor van, mutatja a gyanút az alvási apnoéra. Ezek persze nem 100%osan megbízható orvosi mérésre alkalmas kütyük.
Van mobiltelefonos alkalmazás, amely az éjszaka során a hangokat figyeli mikrofonnal és ha valamit érzékel, pl. légzéskimaradás vagy horkantás, akkor azt jelzi grafikonon, meg hangban is hallhatod.
Ha szomnológushoz elmész, kapsz gépet, amit megfelelően beállítanak, akkor kezelve lesz apnoéd és vezethetsz.
Ne ess kétségbe!
Az okosóra, amit fentebb írtak, az egyik legjobb aktigráffal rendelkezik, úgy tudom.
El kell menni alvásdiagnosztikára.
Mindem megyében van, Pesten magán.
Az enyém 70 apnoé / óra. Légzéskimaradás!!!
Katasztrófa.
Most veszem a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!