Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tanúvallomásnál a kötelező...

Tanúvallomásnál a kötelező vallomástétel azt jelenti, hogy akár órákig is kérdezgethetnek, nem jöhetsz e?

Figyelt kérdés
dec. 14. 17:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen, azt.
dec. 14. 18:16
 2/12 anonim ***** válasza:
De szerinted ki fog rád áldozni órákat? Mi vagy te, titkosügynök?
dec. 14. 18:17
 3/12 anonim ***** válasza:

Még ennél is többet!

Azt is jelenti, hogy addig sem j9hetsz el, amíg be nem hívnak, és előfordulhat, hogy csak három óra múlva hívnak be meghallgatni.

Vagy az is előfordulhat, hogy a meghallgatásod után meghallgatnak mást, majd újra téged.

dec. 14. 18:20
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Nincs kötelező vallomástétel, bármikor megtagadhatod hogy válaszolj. Ettől még próbálkozhatnak órákig, vagy amíg meg nem unják.

Persze a yardok előadják hogy válaszolnod kell, meg mindenféle yedi trükkökkel is előállnak, de ha nem válaszolsz, nem tudnak mit tenni. Nagyon régen voltam bent, a kihallgatáskor szépen elbeszélgettünk, aztán amikor egy kényes témához értünk, azt mondtam, erre nem válaszolok. A nyominger totál kiakadt, hogy erre válaszolnom kell, meg miegymás, de azt mondtam, maguk a rendőrség, nyomozzák ki, nem válaszolok. Volt némi durca, már nézegettem az írógépet, ha fizikailag bántalmaznának akkor azt földhöz vágtam volna, had magyarázkodjanak, meg írják a jelentést, de erre nem volt szükség.

dec. 14. 18:21
 5/12 A kérdező kommentje:
#4 Tanúként van kötelező, nem tagadhatod meg, de szerintem sem jelenti azt, hogy mindent, akár intim kérdéseket is megkérdezzenek, aminek semmi köze az ügyhöz.
dec. 14. 18:26
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Igen jogilag kötelező tanúvallomást tenni, de vannak kivételek amikor törvényesen is megtagadhatod. Viszont ha nem tanúskodsz mit csinálnak veled, megvernek, megkínoznak, kényszervallatnak, igazságszérumot adnak? Na ugye, nem tudnak semmit se csinálni. A másik meg az, hogyha valaki elmegy tanúnak, az vélelmezhetően tanúskodni is fog. Én arra emlékszem, mindig megkérdezték ha volt valami gikszer, pl közlekedési baleset, hogy "eljön tanúnak" ? Ha akkor jelentkezel tanúnak, akkor valószínű önként fogsz tanúskodni.
dec. 14. 18:35
 7/12 A kérdező kommentje:

Utolsó ez rohadtul nem úgy van, hogy megkérdezik előzőleg, hogy "eljössz-e tanúnak", kapsz egy idézést, aztán menned kel, el lehet napolni párszor, de jönnek és elővezetnek.

Én csak arról beszéltem, hogy ezek ki is használják, hogy órákat bent tartsanak.

dec. 14. 19:03
 8/12 A kérdező kommentje:
*kell
dec. 14. 19:04
 9/12 anonim ***** válasza:

Ilyenkor jön a jól bevált szöveg: nem láttam, nem hallottam semmit, különben is be voltam baxva mint atom.

dec. 14. 19:46
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem a tanúzás egy napos program volt. 3 órát várakoztattak a portán, utána 30 percet a folyosón. Maga a tanúvallomás is eltartok jó ideig mert volt 20 000 kérdés. Utána elolvasni, majd kinyomtatták újra hogy írjam alá, persze akkor ismét el kell olvasni újból.

Amúgy mindenre azt mondtam hogy nem emlékszem. És ez volt az igazság, egy több éves ügyben hívtak be amihez nem sok közöm volt.

dec. 14. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!