Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha ittas vezetésért elveszik...

Ha ittas vezetésért elveszik a jogsim, akkor till Tamás gyilkosa miért lehet szabad lábon?

Figyelt kérdés

És ne jöjjön itt nekem senki a jogszaballyal.... Én amíg nem csináltam semmit, nem okoztam sérülést és halált addig miért nem hagynak békén h ittam e vagy sem?

Illetve ha ilyen szigorú zéró tolerancia van akk egy gyilkos miért élhet szabadon és csinálhat azt amit akar?

dec. 12. 21:48
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

Kèrdező,èn 50 vagyok.Huszonèvesen lettem alkoholista, akkoriban még nem volt zèró tolerancia,ès tulajdonképpen a faluban ott álltak a biciklik mellett az autók is estènkènt a kocsma mellett.Hazamentèl vele,ès ennyi,tudta ezt a rendőr is.Ma már simán levadásznak,mert azok a rendőrök már nem dolgoznak.Azok nyugdíjba mentek.Vagy meghaltak.Ès más lett a világ.Règen a munkahelyen is ment a piálgatás,meg a katonaságnál a tisztek,mindenki ivott.

Mára ezek is elmentek nyugdíjba.A melóhelyek nagy alkesz öregjei is eltűntek.

Ma már otthon nyomkodja a mobilját,sportol vagy èppen drogozik, netflixezik,a fene tudja mit csinál,de egész egyszerűen elmúlt az a világ.Ès akkor is bűncselekmény volt bizonyos ezrelèk felett.Alatta szabálysèrtès.Nekem elvettèk így is egy èvre,a kètezres èvek elején a jogsit,ès köteleztek csoport terápiás ülèseken való rèszvètelre.Ott kiderült, hogy mindenki kb pár kilométerre akart csak eljutni,nem átszelni az országot,de valami kis ziccer,egy indexelès,egy kiègett fèklámpa,bármi más pitiáner vèletlen miatt kiszedtèk,ès bumm,ott ült jogsi nélkül velünk, a körben,mint egy filmben.Nekem ez volt a második,hogy elvettèk.Azóta nem vezetek ha iszok,bár nem igazán iszok,napi szintű alkoholista voltam,most olyan fèl èvente rámjön,ès akkor pár napig.De!

Tanultam ezekből a látszólagos vèletlenekből, szerintem a rendőrség rá van állva az ilyenre,plusz vèletlenül is bekerülhetsz egy igazoltatásba.Plusz valóban èrzem ma már a felelősséget.Tehát el kell fogadni,hogy a kèt dolog nem releváns.Viszont van összefüggés az ital,ès az azt követő balesetek száma között.Èn mèg fáradtan is sokkal óvatosabb vagyok, leeresztem az ablakot,kávèzok,csökkentem a sávváltásokat,manővereket.Mindennek húsz ève már, illetve több is valamivel.Az alkohollal hogy állsz,ezen kell elgondolkodni,Kèrdező.

jan. 2. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!