Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A DKV miért tehet meg olyat,...

A DKV miért tehet meg olyat, hogy kvázi meglophatja az utasokat büntetlenül?

Figyelt kérdés

Napi szinten közlekedem Debrecenben, és nem egy ilyet láttam már, helyi csoportban is láttam ilyen panaszt. Jön az ellenőr, leolvassa a kis kütyüvel a bérletet, aztán upsz, nem jó, repül a bünti, aztán leolvassa 2 másodperc múlva ugyanazt a bérletet/igazolványt, és ÉÉÉÉRDEKES, akkor már be tudja olvasni, de a bünti a téves beolvasásért marad. Lehet utólag beslattyogni a büntit töröltetni, AMI PÉNZBE KERÜL.

És akkor még azt sem említem azokat az eseteket, amikor valami balfszkodás volt, hogy az irattartóban ott volt a fizikai bérlet, meg az igazolvány felette, az ellenőr meg beolvasta az igazolványt, amin nyilván nincs bérlet, ha fizikai bérletet vett az ember, és akkor ugyanaz a menetrend, hogy az ellenőr kreténsége miatt lehet bemenni fizetni a büntetés törléséért.

De olyat is láttam már egyszer, hogy külföldi srác szállt fel a buszra a középső ajtón, elektronikus jegye volt, az ajtó csipogott, hogy mintjárt csukódik, kint nem volt ideje érvényesíteni, felszállt, előre ment a sofőrhöz, mert csak ott van az a QR kódos matrica, amivel érvényesíteni a jegyet. Ellenőr meg ugyanakkor szállt fel, elkezdett pampogni csóri srácnak, hogy nem érdekli, hogy érvényes jegye van, biztos azért ment előre érvényesíteni a jegyet, mert meglátta, hogy ellenőr van a buszon, megbünteti. És for real megbüntette az utast, akinek VOLT ÉRVÉNYES JEGYE. Sőt, hogy fokozzuk a helyzetet, beleállt a srác arcába ilyen halál agresszív, ortó, ocsmány stílusban, így szó szerint, hogy "Tesókám! JÚ PÉJ SZIKSZ EZER PÉNZ, OR ÁJ KÓL DÖ RENDŐRSÉÉG.... ÖÖÖÖ... POLISSSZEEE, TU ÁJDENTIFÁJ JÚ!!!!", csak mert a srác mondta, hogy had ne szálljon már le a temető két megállója közti szakaszon az út szélén, hát este van, nem ismeri a környéket, ráadásul fél óra, amíg jön a következő járat.

És akkor ezekben az esetekben volt az utasnak jegye/bérlete, ott is volt, mégis meg lett büntetve, mert béna volt az ellenőr, vagy mert a komplexusait meg akarta élni a mikropéniszű ellenőr. Ilyenkor meg vagy fizet helyszínen "SZIKSZ EZER PÉNZT" az indokolatlanul megbírságolt utas, és így járt, vagy leszáll, ha siet valahová, akkor elkésik, ha ritkán jár már a járat, akkor dekkol fél óra+késést a sötétben, hogy aztán 5 napon belül 1500 Forintért igazolhassa, hogy amúgy őt nem jogosan büntették meg. Oké, 1500 nem sok az átlagnak, de azért úgy csak sok, hogy kifizette a szolgáltatás árát az ember, csak az ellenőr gyökér volt. Ez így kvázi lopás, következmények nélkül. A minimum az lenne, hogy ilyenkor ingyenes legyen a helyzet tisztázása

ma 09:33
 1/2 anonim ***** válasza:
Jelezd a problémát egy illetékesnél (önkormányzat...), ne itt.
ma 10:34
 2/2 A kérdező kommentje:

#2 És mit jelentsek?

"Jó napot kívánok, láttam,hogy egy ellenőr bunkón ordibál, miközben megbüntet egy számomra ismeretlen személyt, akinek volt érvényesített jegye"?

Én még nem jártam így. Ismerősök valahányszor bementek, mindig az lett az eredmény, hogy akkor 1500 és törlik a büntetést, "más megoldás nincs".

ma 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!