Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a blaha aluljáróban azok a...

Ha a blaha aluljáróban azok a kéregetők a kezembe nyomnak valami tárgyat aztán kérik, hogy fizessem ki, akkor én elszaladhatok vele bűntetlenül? Mert végülis akkor már jogilag átruházta rám, tehát onnantól az én tulajdonom.

Figyelt kérdés
Esetleg, ha feljelent, akkor mondhatom, hogy nézzék vissza a térfigyelőt, odaadta és azt mondom, hogy azt mondta, hogy nekem adja, csak siettem tehát elszaladtam.
2024. jan. 15. 19:51
 1/6 anonim ***** válasza:
66%
Nem ruházta át jogilag.
2024. jan. 15. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
Képes lennél egy nyavalyás naptárral elszaladni?
2024. jan. 15. 20:00
 3/6 anonim ***** válasza:
81%

Vélelmezheted, hogy azt ajándékba adják, általában ezzel a szöveggel szokták odaadni. Én igenis el szoktam vele "futni", sietni, hogy jöjjön még utánam, hogy azzal is húzzam az agyát, mert azt hiszi, hogy visszakapja, és addig se ver át mást. Volt, hogy egy ilyen egészen a metróig követett. :D

Ezeknek egy fillért nem szabad adni, csalók.

De próbáld ki: kérj tőlük számlaszámot, csekket. meg akad a torkukon a szó, megbízási szerződést még simán tudnak mutatni, hiszen azt a megbízójuk simán kiadja. A megbízó az igazi csaló.

2024. jan. 15. 20:01
 4/6 anonim ***** válasza:
27%

Nem hinném, hogy te vagy a családban az ész.

“ Mert végülis akkor már jogilag átruházta rám, tehát onnantól az én tulajdonom.”

Jogilag átruházta rád? Mivan? Ha valami a kezedbe kerül, az a te véleményed szerint”jogilag átruházódik” rád?

Félre értés ne essék, patkány emberek ezek, de mi ez a kérdés?

A te fejedben, ha valamit a kezedbe adnak az onnantól a tiéd?

Elmegyek venni egy használt telefont. A tulaj a kezembe adja, nézzem meg. Elszaladhatok vele? Nem.

Elmegyek megnézni egy autot. A tulaj a kezembe adja a kulcsot próbáljam ki. Az enyém az autó? Szerintem nem.

A kezedbe nyomja a vackát. Te magad írod le. Fizesd ki. Ő azzal a szándékkal adja neked, hogy nézd meg és fizess. Ha te ebben az esetben elszaladsz ugyan úgy jogsértés.

Kezembe került, így már az enyém. Milyen logika te jó ég.

“ Esetleg, ha feljelent, akkor mondhatom, hogy nézzék vissza a térfigyelőt, odaadta és azt mondom, hogy azt mondta, hogy nekem adja, csak siettem tehát elszaladtam.”

Te jó ég..igen. Minden telefon tolvaj ezzel az aduász dumával védekezik. Ezzel aztán minden elkövető kihúzza magát a csávából…Te jó ég, hány éves vagy?

2024. jan. 15. 21:46
 5/6 A kérdező kommentje:

#21:46

Nem elég, hogy buta vagy még megpróbálod kiforgatni. Egy üzletben csak akkor a tiéd ha kifizeted. Az autó csak akkor, ha jogszerű az adásvételi. Ha a kezembe nyom az utcán egy vackot onnantól semmivel sem tudja bizonyítani, hogy nem fizettem ki. Ráadásul ő is csal.

A telefontolvajos példád meg embertelen butaság. Ha megfogom a barátnődet onnantól az én barátnőm??? gondolkozz már mielőtt majomságokat írsz :D

2024. jan. 15. 22:18
 6/6 anonim ***** válasza:
54%

Azért az aluljáróban osztogató az nem egy árus. Sokkal inkább egy szórólapos.

De ne hidd azt, hogy ebből bármi is lenne, hogy egy tízforintos kártya elvesztése miatt szaladni fog a rendőrségre feljelentést tenni. Na de ha mégis, akkor annál jobb: addig se csal, mert kiesik az idejéből.

Persze a rendőröknek lenne hozzá is pár kérdése, szóval nem lesz semmi.

Ellenben ha már, akkor ott a tízpontos kérdés: van-e területfoglalási engedélye? - nyilván nincs, szóval... :)

2024. jan. 15. 22:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!