Fontos kérdés! Egy hivatali személy, kényszeríthet egy
felnőtt embert arra, hogy megtegyen dolgokat?
A kérdező szavazást indított:
10 szavazat
Nem. Sőt, mi több, ez kifejezetten bűncselekmény, hivatali visszaélésnek nevezik. Arra pedig a kérdés jellegéből adódóan nem fogok ötleteket adni, hogy hogyan lehet kihasználni valaki mást, mivel ez önmagában is erkölcstelen és aljas dolog, de jómagad legalább elég ostoba is vagy hozzá, hogy másoktól kérj erre módszereket. Mi lenne, ha tisztességes módon próbálnád meg elérni a céljaidat?
tegnap 21:41
Azért nagyon kíváncsi lennék, hogy mit értesz szabad döntési jog alatt, mert ez nagyon szubjektív szokott lenni az embereknél.
tegnap 21:54
Igen. Attól függ miben. Még köröztet is a rendőrség, ha nem jelensz meg. Elég széles ez a kör amit írsz.
tegnap 22:39
Igen, megteheti.
Kötelezhet téged arra a "hivatali ember" hogy bemutasd a személyazonosító igazolványodat, különben korlátozhat abban, hogy belépj az adott helyre. Kötelezhet arra, hogy kifizesd a jegyedet, különben nem veheted igénybe azt a szolgáltatást. Kötelezhet arra, hogy felszedd a kutyaszart amit a kutyád hagyott az utcán, kötelezhet arra, hogy befizesd az adódat, kötelezhet arra, hogy betartsd a közlekedési szabályokat, különben korlátozhat téged az autód használatában és el is veheti a jogosítványodat.
Rengeteg dologban joga van a "hivatali embernek" kötelezni téged és rengeteg esetben kényszeríthet egy felnőtt embert arra, hogy megtegyen dolgokat".
tegnap 22:42
5/12 A kérdező kommentje:
Nem, nincsen szó rendőrségi ügyről! Sem a személyazonosságom igazolásárol hiszen ismer.
6/12 A kérdező kommentje:
Tehát pontosítok, a jelenlegi életmód, amit élek, egy szabályban sem szegi meg a törvényeket, nincsen elmaradt tartozásom, sem szabálysértésről nincsen szó. Azt kifelejtettem a kérdésből, hogy 21 éves vagyok, ilyen helyzetben kötelezhet egy adott dologra?
Ha törvényesen feladatkörében jár el, akkor igen.
tegnap 22:57
#6 Már egy csomó példát írtam neked amiben kötelezhet. Mit vársz tőlünk? Nem írod le mi bajod van. IGEN, KÖTELEZHET. Pont.
Egy 70 éves nénit is kötelezhetnek sok mindenre "hivatalos emberek".
tegnap 23:00
9/12 A kérdező kommentje:
Igen, egy csomó példát írtál, de ebben mind szabályszegés van. Természetes, hogy akkor köteleznek. Ennyi erővel azt is megkérdezhettem volna, hogy a gyanúsítottat kötelezhetik-e kihallgatásra(?). Persze, hogy kötelezhetik. Ez ennél összetettebb sokkal.
10/12 A kérdező kommentje:
De ha gúnyosan idéznél tőlem, akkor legalább helyesen. Hivatali személyek.
További kérdések: