Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Közös gyermekfelügyelet nagy...

Közös gyermekfelügyelet nagy távolság esetén?

Figyelt kérdés
Válás előtt állok. Elköltöztem a közös házból, viszont ott helyben és a közelben sem tudtam házat venni, így 120 km-re költöztem a gyerekeimtől, munka miatt viszont minden nap megyek arra felé. A kérdésem az lenne hogy ilyen távolság esetén lehetséges a közös felügyelet, vagyis 1 hét nálam, 1 hét anyukánál?. Az iskola illetve óvoda miatt kérdezem.

ma 06:23
 1/2 anonim ***** válasza:
68%

Nem lehetséges.

A gyerek nem járhat hetente másik iskolába. 1 adott intézménybe lehet beíratni és oda kell minden nap bejárnia. Azt remélem nem gondolod komolyan, hogy egy óvodás és ehhez közeli korú iskolás gyerek minden nap 120 km-t utazzon oda is meg vissza is hogy iskolába járhasson.

A gyerek számára amúgy ez a legrosszabb változat, ez a "közös gyerekfelügyelet". Az elmélet szép és a szülőket teljesen meg is értem, azonban tanárként látom, hogy ezeknek a gyerekeknek mennyire rossz.

Az elmélet az, hogy így 2 otthonuk van és egyformán élnek együtt az anyával és az apával is. Azonban a valóság az, hogy egy otthonuk sincsen amiatt, hogy sehol nem érezhetik stabilan otthon magukat, mindenütt csak vendégek arra a hétre amíg épp ott vannak. Nem tudnak a barátaikkal stabilan kapcsolatot tartani, nem tudnak ugyanúgy a szabadidejükkel rendelkezni és állandóan itt vagy ott maradna dolgaik, amik aztán a héten hiányoznak. Mindig bőröndből élik az életüket, hiszen ami nincs bepakolva az nem elérhető számukra amíg a másik szülőnél vannak.

Értem, hogy nagyon szeretnéd ugyanúgy tovább a gyerekeddel közösen élni az életedet, de a válás után ez nem lehetséges a szülőknek. Ne tedd azt a gyerekeddel, hogy naponta utaztatod 120 km-t, akkor se ha neked ez nem tűnik nagy távolságnak. Az ég világon semmit nem csinálhat majd rendesen, hiszen nem tud korábban beérni ha kellene, nem tud tovább ott maradni bármilyen jó iskolai foglalkozás lenne vagy baráti dolog és nem fog tudni egyedül bejárni meg hazamenni. A hétvégi időtöltésektől is teljesen elvágnád, hiszen hogy menjen el akár egy szülinapi zsúrra ha épp ilyen messze van veled? Azért az 1-2 óráért te majd szombaton is hoznád, vinnéd?

ma 07:03
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A bíró így megítélni nem fogja.

De ha te megegyezel a másik féllel ennek ellenére, akkor simán.

ma 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!