Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon van lehetőség...

Magyarországon van lehetőség színesfém-hulladék vásárlásra magánszemélnyek telephelyről?

Figyelt kérdés
Mi ennek a jogi helyzete?

dec. 7. 09:59
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Magyarul is ki fogod írni a kérdést?
dec. 7. 10:36
 2/5 A kérdező kommentje:
#1 Egyéni szocprobléma, ha nem tudsz feldolgozni egy egyszerű magyar szöveget az agyaddal, sajnállak.
dec. 7. 10:48
 3/5 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem van, haszon-fémárúnak nevezik. Nem mindenhol, de sok helyen ki vannak írva az átvételi, és az eladási árak is. Nálunk úgy működik a dolog, hogy a telephelyen nem bóklászhatsz, turkálhatsz a balesetveszély miatt, de van egy rész, ahova az ott dolgozók kigyűjtik az érdemesebb anyagokat, főleg profilokat, szögvasakat, csöveket, lemezeket. Régebben ez jó üzlet volt mindenkinek, de most már csak akkor lesz jó neked, ha csak egy, pl 1-2 méteres darabra van szükséged, és nem akarsz a boltból e miatt egy 6m-es szálat megvenni. Régebben bevették a vasat mondjuk 50Ft/kg áron, te mint haszonárú megvehetted 150 Ft/kg-os áron, miközben a boltban 250-300 volt az ára. A múltkor alu lemezt vettem egy ilyen cégnél haszonárúként, majdnem új árban számlázták le nekem, ha nem lett volna benne egy olyan hajtás ami pont jó volt nekem, inkább elmentem volna a boltba.
dec. 7. 10:57
 4/5 anonim ***** válasza:
73%

Magánszemélyként nem vehetsz. Múltkorában vittem leadni hulladékot egy telephelyre és jött egy bácsi aki valami javításhoz elvitt volna egy kb 30 cm hosszú alumínium profil darabot a már leadott fémhulladék kupacról. Nagyon világosan elmondták neki hogy ők nem adhatnak el különben úgy megbírságolják őket hogy a fal adja a másikat. Pedig mindenki jól járt volna vele.

Németországban nincs ilyen, de az ugye a hanyatló nyugat...

dec. 7. 11:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Én az intermetall-nál simán vehettem, de mint írta, telephelye válogatja. Gondolom nem csak átvételre, hanem értékesítésre is van engedélyük, míg egy sima átvevőhelyen erre nincs lehetőség.
dec. 7. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!