Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bele egyezésedet adnád, hogy...

Bele egyezésedet adnád, hogy vasárnap az üzletek zárva legyenek, hogy a nők is otthon töltsék azt az 1 napot a családjukkal?

Figyelt kérdés
2010. nov. 6. 12:12
1 2 3 4
 21/38 11ptr ***** válasza:
66%
...sejtettem, hogy nő írta! De ne csak a gyerekeidre gondolj, hanem a szerencsétlen férjedre is. Neki csak az a rövid kis nyugalom jut, amig nem vagy otthon, és nem eszed az életét. Hát ettől a csekélységtől is megfosztanád?!
2010. nov. 8. 09:58
 22/38 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező, dolgozom én helyetted vasárnap is, legalább lenne munkám, cseréljünk, gyere el munkanélkülinek, én meg megyek dalolva dolgozni. Megbecsülnéd a munkát, ha tudnád, milyen, amikor nincs.
2010. nov. 8. 10:14
 23/38 A kérdező kommentje:
10/14-esnek üzenem ,helyettem ne dolgozz én már 42 évet ledolgoztam hűségesen ,de elmondanám neked ,hogy az én gyerekeim 1 percig nem voltak munkanélkülin mindig volt munkájuk pedig mindkettőnek meg szűnt a munkahelye ,az én férjem 69 éves mégis lenne munkája könyörögnek neki de ő is 42 évet dolgozott és nem engedem ,aki akar az talál,ez a te hibád is ha nem találsz ,üdv
2010. nov. 8. 11:19
 24/38 anonim ***** válasza:
42%

3. vagyok.

Hadd meséljem el, hogy hogyan is működik ez Németországban. Ha valaki vásárolni akar, megoldja szombaton. A vasárnap a pihenésé, kirándulnak, szépítgetik a kertet, kimegy a család a parkba, gyerekek játszanak, szülők más szülőkkel közben egy sör mellett elbeszélgetnek, majd este hazamennek.

Közben nincs semmilyen bolt nyitva, csak a benzinkút (ha kaja kell, itt horribilis árakért tudod pótolni az élelmiszert), a kórházak, a múzeumok és a vendéglátó helységek. Másra nincs is ilyenkor szükség. És jó látni, hogy az emberek mennyire nyugodtak ilyenkor...

2010. nov. 8. 23:13
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, több száz jelentkezésből utasítgatnak vissza (suli mellett dolgoztam az elmúlt 4 évben, oké?), az nem az én hibám. Ne akarj a helyemben lenni, de én szívesen cserélnék veled és a gyerekeiddel is bármikor. Ne nyafogj, amíg ez Magyarország, amíg az ember kénytelen elvállalni a xart, hogy ne dögöljön éhen, amíg a drágalátos kormányunk, akiket megszavaz a sok hülye, a gazdagokat támogatja, addig maradj szépen csendben, és örüljetek, hogy soha nem voltatok munka nélkül, és örülnétek annak is, ami van, csak hogy ne kerüljetek vissza.
2010. nov. 8. 23:19
 26/38 anonim ***** válasza:
59%
23:13 - Bocs, de ha majd mi ott tartunk, ahol Németország, akkor majd lesz alap az összehasonlításra.
2010. nov. 8. 23:30
 27/38 anonim ***** válasza:
38%
23:30! Amit írtam, az egyáltalán nem pénz vagy gazdaságfüggő, ez életmódváltás. Nem kell ahhoz sok pénz, hogy az ember megtanuljon kikapcsolni egy kis időre, kiszakadjon a hétköznapok malmából. Ezért lenne jó a szabad vasárnap. Lehet, hogy az emberek nem lennének gazdagabbak, de nyugodtabbak, barátságosabb lennének, az átlagos társadalmi élet javulna. Én ezért lennék mellette.
2010. nov. 8. 23:41
 28/38 anonim ***** válasza:
23:41 - Oké, de ha ezt megmondod az üzletvezetőnek, akkor megköszöni az addigi munkádat. Engem 1 hét táppénz után elküldtek, pedig az gyakorlatilag munkabaleset volt.
2010. nov. 8. 23:45
 29/38 anonim ***** válasza:
33%
Erre jó, ha nem te mondod meg a munkavezetődnek, hanem a törvény. És ha rendesen vagy alkalmazva, akkor máris nehezebb kirúgnia.
2010. nov. 8. 23:53
 30/38 anonim ***** válasza:
Rendesen voltam alkalmazva, amióta Viktor uralma tart, azóta nehezebb a munka terén a dolgom. Azután küldtek el, hiszen kitalálta, hogy nem kell megindokolni, de a cég (pedig nem egy csaló cégről van szó) azóta is leépít, a volt kollégákkal tartom a kapcsolatot, félnek. Augusztus elején küldtek el engem, azóta nem sikerült, pedig jelentkezek ezerrel mindenhova, ami olyan, hogy el tudom végezni. És ez Budapest, nem vidék.
2010. nov. 9. 00:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!