Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagybátyám eladta mamám...

Nagybátyám eladta mamám lakását mindenki háta mögött?

Figyelt kérdés
Mamám állapota kb egy éve kezdett megromlani, demens, de bőven vannak még tiszta pillanatai is. Az ő nevén volt a lakás. Nagybátyám, apukám és én vagyunk az örökösei, más más arányban (enyém a legkisebb rész). Drágalátos nagybátyám egyszer csak fogta magát, és úgy döntött, apám és az én hátam mögött, hogy Mamámmal közjegyzőhöz megy, és felhatalmaztatja magát vele, hogy ő eladhassa a lakást. Az egészben az a dühítő, hogy áron alul (kb 4-5 millióval piaci ár alatt!) el is adta...egy évet maradhat ott Mamám és albérletet is kell fizetnie. Tudok valamit tenni ez ellen jogilag? Vagy bele kell törődjek, hogy én is buktam pénzt miatta?

dec. 3. 08:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%
Egy hosszú procedúrával lehet próbálkozni. Én is utólag bizonyítottam, hogy anyám már akkor demens volt, mikor aláírt. Gyámügy, több szakértő, bíróság. Nem életszerű, hogy egy idős ember eladja a házát, hogy utána havi komoly összegért albérletbe költözzön.
dec. 3. 11:03
 12/19 anonim ***** válasza:
34%

"Nem életszerű, hogy egy idős ember eladja a házát, hogy utána havi komoly összegért albérletbe költözzön."

LOL :)

dec. 3. 11:32
 13/19 anonim ***** válasza:
42%

12 - es!

Igen, csak a jogi eljárásokban nem az életszerűség a lényeg, hanem a jogszabályok.

Ha a nagybácsi betartotta a jogszabályokat, akkor bizony szívás van a "drága örökösöknek".

dec. 3. 11:43
 14/19 SZTANN ***** válasza:

Ha te máris kaptál valamennyit a lakás árából, akkor összeteheted a kezed boldogan, ugyanis még nem járt volna neked semmi - a mama él, addig nincs öröklés.

Ha szétosztotta a nagybátyád a pénzt, akkor maximálisan, minden várakozáson felül KORREKT volt veletek, egy árva szót sem szólhattok.

(Ugyanis az a pénz elvileg még mindig a mama tulajdona, és hátralévő életében oda költhetné, ahová csak akarja - az örökösök meg semmit sem örökölnének.)

dec. 3. 17:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Evidens, hogy undorítónak tartom, hogy rászedte Mamámat..meg hogy hova fogja majd vinni egy év múlva, ha el kell költöznie onnan..ő ugyanis ott szerette volna leélni a maradék életét..de ez a barom ezt sem tudatta vele, olyan, mintha biztos lenne abban, hogy addig meghal a mama (erre többször utalt). Kretén...de itt ebben a kérdésben én a jogi kérdésre voltam kíváncsi. És nem, nem tartom igazságosnak, hogy nagybátyám ezt egyedül titokban kitervelte, és se apámnak, sem nekem nem szólt! Ha a mama halála után adjuk el, jóval nagyobb áron lehetett volna (ebben a városban majdnem budapesti árak vannak). Így akárhogy is, de az a végeredmény, hogy buktam/buktunk miatta.
dec. 5. 19:10
 16/19 A kérdező kommentje:
Ja és ne legyetek már álszentek, nektek sem lenne mindegy, hogy 5 millát kaptok vagy 8-at.
dec. 5. 19:12
 17/19 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ne zsombíts!

Te vagy az álszent!

A pénzéhségedet itt a nagymamád iránti "szeretethez" kötöd....

Akárhogy is vernyákolsz, semmi nem jár neked és nem buktál semmit!

dec. 6. 04:18
 18/19 A kérdező kommentje:
TE idióta, semmit nem tudsz, ne okoskodj anélkül! Ő nevelt fel, olyan mintha te anyádtól örökölnél.
dec. 6. 07:15
 19/19 anonim ***** válasza:

Egyaltalan nem olyan.

Egyreszt meg sem meg halt. Igy semmilyen oroksegrol nincs szo.

Masreszt eleteben azt csinal a vagyonaval amit akar.

Tessek bebizonyitani hogy a mama akaratan kivul cselekedett.

De igazabol mindegy. A fiat nehez lenne barmivel vadolni hisz kifizetett teged es apad. Tehat nem jart el rosszhiszemuen az eladaskor. Az nem buncselekmeny hogy mondjuk az ingatlant 10 20%kal a piaci ar alatt adja el valaki. Ahogy az sem hogy a mamad egy evig maradhat a lakasban.

Mi a helyzet akkor hogy addigra lesz neki egy ferohely egy otthonban es azert maradhat egy evig?

dec. 6. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!