Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagybátyám eladta mamám...

Nagybátyám eladta mamám lakását mindenki háta mögött?

Figyelt kérdés
Mamám állapota kb egy éve kezdett megromlani, demens, de bőven vannak még tiszta pillanatai is. Az ő nevén volt a lakás. Nagybátyám, apukám és én vagyunk az örökösei, más más arányban (enyém a legkisebb rész). Drágalátos nagybátyám egyszer csak fogta magát, és úgy döntött, apám és az én hátam mögött, hogy Mamámmal közjegyzőhöz megy, és felhatalmaztatja magát vele, hogy ő eladhassa a lakást. Az egészben az a dühítő, hogy áron alul (kb 4-5 millióval piaci ár alatt!) el is adta...egy évet maradhat ott Mamám és albérletet is kell fizetnie. Tudok valamit tenni ez ellen jogilag? Vagy bele kell törődjek, hogy én is buktam pénzt miatta?

dec. 3. 08:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
26%

"Vagy bele kell törődjek, hogy én is buktam pénzt miatta?"

Te nem buktál egy fillért sem.

Na meg, amúgy se lennél örökös. Max. végrendeleti.

dec. 3. 08:43
 2/19 A kérdező kommentje:
De buktam, mert örököse vagyok, és ha normálisan van eladva, akkor 1-2 millióval többet kaptam volna.
dec. 3. 08:46
 3/19 A kérdező kommentje:
Mi hárman vagyunk hivatalosan az örökösei, végrendeletben is le van írva.
dec. 3. 08:47
 4/19 A kérdező kommentje:
Ja és még annyit, hogy apukám sem szerette volna eladni Mamám halála után egyből, és én sem, hogy hadd nőjön az értéke idővel. És Mamám mondta egy tisztább pillanatában, hogy rábeszélte nagybátyám, ő sem értett ezzel egyet.
dec. 3. 09:04
 5/19 anonim ***** válasza:
67%

Fejezd már be a vinnyogást.

Az örökösök azt öröklik, amit az elhunyt hátrahagy.

Ha nem hagy semmit, akkor nem örökölnek.

dec. 3. 09:15
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetlen kerdes hogy tudjatok-e bizonyitani hogy kenyszer vagy befolyas miatt adta aldasat a kedves mama. Ha nem, akkor nincs mit tenni.
dec. 3. 09:49
 7/19 anonim ***** válasza:
37%

Ha van orvosi papír róla, hogy a mama jogi értelemben döntésképtelen, akkor nem nyilatkozhatna közjegyzőnél. Mivel nyilatkozott a közjegyzőnél, így ez előbbi biztos nem áll fent, így jogi értelemben döntésképes. Akkor van esélyetek, ahogy #6-os írja, ha hitelt érdemlően bizonyítani tudjátok, hogy kényszerítették a mamát arra, hogy ezt a nyilatkozatot tegye.

De, amúgy lényegtelen az egész, mert ha jól értem, az zavar Téged leginkább, hogy szerinted buktál 1-1,5 milliót nem az, hogy esetleg "rászedték" a mamát. Legalábbis kb csak ezt ismételgeted a kérdésben és a reakciókba is, mennyit buktál meg mi volt a tervetek a lakással.

Kedves kis dögkeselyű családnak néztek ki :)

dec. 3. 10:38
 8/19 anonim ***** válasza:
75%

Semmilyen pénzt nem buktál, kérdező!

A végrendelet - amíg az örökhagyó meg nem hal - egy kalap sz@rt se ér, mert bármikor dönthet máshogy azt örökhagyó, akár a tudtod nélkül is.

Addig - Te és az összes többi hiéna - csak un. várományosok vagytok, ami jogilag pics@füst, mert ez a helyzet semmire nem jó igazából.

Ha a mamának voltak tiszta pillanatai és a közjegyző előtt is ilyen volt, akkor a az ott tett nyilatkozata, tudom, fájdalmas, de szabályos.

Így a nagybátyád jogszerűen adta el a házat.

dec. 3. 10:56
 9/19 anonim ***** válasza:

Valoban ahogy elottem mondjak, valoszinuleg megkaptad a reszed. Azt vitathatod hogy aron alul adta el, de kb semmire nem mesz vele. Foleg nem ha 1 2millarol van szo.

Ha egy 40millios hazat 35ert adott el es te emiatt buktal 1millat, azt soha semmilyen birosag nem fogja szamodra megitelni.

Es a nagybatyad se kovetett el semmilyen torenytelenseget azzal hogy a tudtotokon kivul meggyozte a mamat hogy adja el. Ugyanis a vegrendelet semmit nem er amig a mama el. Tehat neked semmilyen jogalapod nincs az oroksegre. Az ervenyes vegrendelet ellenere a mama az egesz haz erteket akar a nagybatyadnak is adhatta volna sajat akaratbol, akkor sem lenne hozza semmi kozod.

Es mint mondtam, velhetoen megkaptad a reszed, csak kevesebbet, annak ellenere hogy a kedves mama nem hunyt el es igy szo sincs oroklesrol es vegrendeletrol.

dec. 3. 10:59
 10/19 anonim ***** válasza:

semmit nem buktal, hiszen az orokosok azt a vagyont oroklik, amit az elhunyt hatrahagyott.

mivel a mama meg eletben van, o donthet a sajat vagyonarol, amig hivatalosan nem neveznek ki gyamot melle.

dec. 3. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!