Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rendőrségi nyomozás?

Rendőrségi nyomozás?

Figyelt kérdés
Ha 3 hónapja kihallgattak vádlottként, lefoglalták minden elektronikus eszközömet és azóta semmi hír, mire számíthatok? Azt olvastam hogy 2 hónap alatt le kell folytatni a nyomozást, ha nem sikerül akkor kérhetnek hosszabbítást de arról tájékoztatnak engem. Eltelt 3 hónap a kihallgatástól, mégsincs sehol semmi hír, se vádirat, se ügyirat. Az elektronikus eszközeim a munkaeszközeim rengeteg szenzitív adattal ami miatt 3 hónapja dolgozni se tudok. Van egy határidő hogy mikor kapom vissza?

tegnapelőtt 14:41
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
Az illetékes rendőrségi előadónál kellene érdeklődj.
tegnapelőtt 15:08
 2/6 Fsms ***** válasza:
60%
Jobb ha fogadsz egy ügyvédet, aki ért hozzá. Ha csak a rendőrségen múlik, akkor évekig náluk lesz. Persze az ügy attól is függ, h mit keresnek a gépen.
tegnapelőtt 15:40
 3/6 anonim ***** válasza:

“ Azt olvastam hogy 2 hónap alatt le kell folytatni a nyomozást,”

Ezt hol olvastad, kiváncsi vagyok rá

tegnapelőtt 17:04
 4/6 A kérdező kommentje:

Elég sok helyen.

"A nyomozást a nyomozó hatóság (általában a rendőrség) vagy az ügyész végzi különböző bizonyítási eljárások lefolytatásával (a gyanúsított és a tanúk kihallgatása, szakvélemény beszerzése, szembesítés stb.). A nyomozást két hónap alatt be kell fejezni, de ez a határidő indokolt esetben meghosszabbítható az első kihallgatástól számított legfeljebb két évig."

tegnapelőtt 17:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

“ Elég sok helyen”

Köszi, ezzel most tényleg előrébb vagyok..én azt kérdeztem hol, nem azt, hogy másolj ide. Melyik jogszabályban olvastad?

Egyébként ha vádlott vagy, akkor lezárták a nyomozást és bírói szakban van.

tegnapelőtt 17:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A gyanúsított nélküli nyomozás gyakorlitlag bármeddig tarthat, vagyis addig, amíg a nyomozóhatóság úgy nem dönt, hogy megszünteti az eljárást.

hatvaonta beszámolási kötelezettség van az ügyészség felé.

A gyanúsítás után - vizsgálati szakban - ez max. 2 és fél év lehet, az ügyészi hosszabbítással együtt.

tegnap 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!