Félállás hogyan számít bele a nyugdíjba, mármint a ledolgozott napokba/évekbe?
Figyelt kérdés
nov. 26. 17:42
2/10 Hova gondolsz 

válasza:

Ezt találtam, ami most a legutolsó aktuális álláspont a kérdéseddel kapcsolatban.
3/10 Fanta válasza:
Nem nappkat számolnak a nyugdíjnál, hanem ledolgozott órákat! Azt szorozzák fel napokra, évekre! Csak a bejelentett munkaviszonyt tudják elszámolni!
4/10 A kérdező kommentje:
A nyugdíj összegénél az óra számít? Nem az hogy mennyit kerestél? Ez nekem fura. Azt akarod mondani, hogy nincsnek nagy nyugdíjasok? Én úgy tudtam vannak. Kérem az szóljon hozzá, aki ért is hozzá!
dec. 5. 00:14
5/10 anonim 

válasza:

Nem szoroznak semmit!
Eloszor jogosultsagi idot neznek.
Lenyegtelen hany oraban dolgoztal.
Dehogy szamit az ora!
Valorizacios szorzoval szamoljak az osszeget.
1995 pl. 15.
6/10 anonim válasza:
A nyugdíj számításánál külön számolják az időt, és külön az összeget. Először kiszámolják a jogosultsági időt,(nőknél minimum 40 év, ebből minimum 32 év munkaviszony, vagy ezzel egy tekintetbe vehető bármely más jogviszony)úgy, hogy megnézik hány napra volt bejelentve, az lényegtelen, hogy hány órában. Ezt visszaszámolják, hogy az hány év, hónap, nap. Ez lesz a jogosultsági idő. Utána egy program segítségével kiszámítják az évek folyamán kapott jövedelmek átlagát. Úgy, hogy minden év jövedelmét elosztják az adott év naptári napjainak a számával, hozzászámolják a valiorációs szorzót. Az eredményeket összeadják, kijön egy átlag. A jövedelmek 1988. január 01-től számítanak a nyugdíjalapba. Nagyjából így. Ha ennél részletesebben vagy rá kíváncsi, az államkincstár honlapján megtalálod.
7/10 A kérdező kommentje:
És ha van 4 órás félmunkám, de mellette mindenféle megbízási szerződések, akkor a megbízási szerződések keresete is hozzáadódik?
dec. 5. 17:25
9/10 anonim válasza:
a 2# amit linkelt azt kéne elolvasni
ott van minden
10/10 Fanta válasza:
Kedves kérdező, a hatos leírt mindent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!