Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Találtam egy papírpénzt egy...

Találtam egy papírpénzt egy multi parkolójában, hogy keressem meg a gazdáját? Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
nov. 26. 16:44
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Akkor a rendőrségre adjam le?
nov. 26. 17:59
 12/21 anonim ***** válasza:
53%
Hány Ft?
nov. 26. 18:44
 13/21 A kérdező kommentje:
10 ezer
nov. 26. 18:45
 14/21 anonim ***** válasza:
50%
Én hagytam el😆
nov. 26. 19:02
 15/21 DK-s ***** válasza:
35%

Én meg azt hittem, hogy legalább egy 500 eurós, vázze! 🤣🤣🤣

Tudod mennyi volt a legtöbb amit találtam, és baxtam leadni?

168.000,-

nov. 26. 19:31
 16/21 anonim ***** válasza:
48%
Hát vigyázzatok mert még májusban kollégám talált a helyi Sparban egy 20 ezrest, eltette. Délben már jöttek érte a rendőrök és a főnökünk nagyon kiborult rá.
nov. 27. 08:05
 17/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, mi lett a kollégáddal? Megbüntették?
nov. 27. 08:25
 18/21 anonim ***** válasza:
Szabálysértési eljárás lett a vége, és 75 ezerre büntették. Felvette a kamera azt is, hogy ki hagyja el, és azt is ahogy a kollégám felveszi, majd a parkolóban beszáll a kocsiba.
nov. 27. 09:04
 19/21 A kérdező kommentje:
Na, leadtam. Köszönöm a tanácsokat.
nov. 27. 12:54
 20/21 anonim ***** válasza:

És hol adtad le?

Csak mert nem tudom, mi ez a mánia a rendőrséggel.

A talált tárgyat alapesetben a jegyzőnek kell leadni. Aki nyilatkoztat, hogy igényt tartasz-e rá, ha a tulaj nem jelentkezik 3 hónapon belül.

Ptk.:

"5:55. § [A találó kötelezettsége]

(1) A találó köteles a talált dolgot a találástól számított nyolc napon belül a dolog elvesztőjének, tulajdonosának, a dolog átvételre jogosult más személynek vagy a találás helye szerint illetékes jegyzőnek átadni."

Viszont ha pl. üzletben, rendezvényhelyszínen, közösségi közlekedési eszközön találtad, akkor egy helyi alkalmazottnak kell leadni:

"5:59. § [Közönség számára nyitva álló helyen talált dolog]

(1) A közönség számára nyitva álló épületben vagy helyiségben, továbbá közforgalmú közlekedési és szállítási vállalat szállítóeszközén talált dolgot a találó köteles az üzemeltető alkalmazottjának késedelem nélkül átadni."

És ebben az esetben nem lesz a tiéd semmilyen esetben.

Rendőr csak abban az esetben veszi át, ha az illetékes "átvevőnek" valamiért nem lehetséges leadni. Erről jogszabályt nem találtam, csak egy cikk végén írják:

[link]

tegnapelőtt 10:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!