Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Találtam egy papírpénzt egy...

Találtam egy papírpénzt egy multi parkolójában, hogy keressem meg a gazdáját? Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
ma 16:44
1 2
 1/11 DK-s ***** válasza:
56%
Sehogy. Körülnézel hogy látott -e valaki, majd gyorsan odébbálsz.
ma 16:47
 2/11 anonim ***** válasza:
27%
Le kell adnod rendőrségen, különben tolvaj vagy!
ma 16:48
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Hivatalosan elvileg lekell adnod a rendőrségen, ahol jelezned kell igényt tartasz rá, amennyiben nem találják meg a tulajdonosát. Az más kérdés, hogy ez mennyire életszerű, de a jog ezt mondja ki.
ma 16:50
 4/11 anonim ***** válasza:
45%
Ne légy mesüge. Ilyenek lehetnek az unokázós csalók palimadarai is.
ma 16:55
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Le kell adni a rendőrségen. Ha senki nem jelentkezik érte, igényt tarthatsz rá.
ma 17:14
 6/11 kürtőskalácska ***** válasza:
26%
Szerinted a rendőrség fog foglalkozni Marika néni elejtett 500ft-jával?
ma 17:19
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

#6 Mik ezek a "szerinted" kérdések? Ez a törvény, ha gondolom, ha nem gondolom. Ha a rendőrség nem foglalkozik vele, panaszt kell tenni, nem a gyakorin kell szerintedezni. A rendőrségnek csak meg kell őrizni x napig, ennyire azért csak nem szerencsétlenek.

A talált tárgyat értékétől függetlenül 8 napon belül le kell adni a rendőrségen, különben súlyos pénzbírságot lehet kapni. Ha a talált tárgy nyitott magánterületen van, pl. parkolóban, boltban, buszon, akkor az üzemeltetőnek vagy tulajdonosnak kell azt leadni. Ez a törvény, ennek elmulasztása szabálysértés. Szerintedezhetsz felőlem napestig, de ha kiderül hogy elloptad, bizony megbüntetnek.

ma 17:27
 8/11 anonim ***** válasza:
39%
Rakd el,jó lesz karácsonyra.
ma 17:34
 9/11 anonim ***** válasza:

Az #5-ös válaszomat nem tudom miért sikerült lepontozni, le van írva a ptk-ban a találás fejezetnél, hogy ha a talált dologért 3 hónapig nem jelentkezik a tulajdonosa, akkor azt a találónak ki kell adni.

Senki nem fogja tudni bebizonyítani, hogy az az ő pénze, csupán annyi kitérőt kell tenni hogy jogszerű legyél, hogy leadod, majd megvárod míg jelentkező hiányában visszaadják. Így jogszerűen a tiéd lesz, ha meg elteszed és pl. látta kamera, vagy valahogyan lebuksz, a pénzt is elveszik meg még meg is büntetnek.

ma 17:34
 10/11 anonim ***** válasza:
48%

“ Senki nem fogja tudni bebizonyítani, hogy az az ő pénze,”

Egyébként ezt egyáltalán nem igaz.

Én konkrétan tudok olyan esetről, ahol mindenki foglalkozott vele.

Barátom kiejtett 40.000 forintot egy boltban, tudta, hogy csak ott vette ki a pénztárcáját, a kasszánál.

Visszament, elmondta a biztonsági őrnek a sztorit. Az őr visszanézte( haverom nem nézhette) és elmondta, hogy igen látszik, látszik az is, hogy megtalálja valaki és felveszi, majd kimegy az üzletből és beül a kocsiba, elmegy.

Biztiboy gépre lementette a felvételt. Haver bement a rendőrségre, mondták neki 8 nap, ami után újra bement. Rendőrök ki a boltba, megnézték a felvételt, rendszámot és mentek is az emberhez, hogy ugyan hol adta le a talált pénzt, és mutassa már meg atádás átvételről készült papírt. Nyilván nem volt, az embert feljelentették, happy end végül haver visszakapta.

Neten olvastam egy sztorit, ha nagyon érdekel valakit vissza keresem. Emberünk elhagyja a pénztárcáját, viszont valahogy ő is tudta, hol hagyta el. Zsaruk visszanézték a kamerát, beazonositották a megtalálót és 8 nap után eljárás indult.

Nyilván tudom, ez a kevesebb, sőt ritka számba menő dolog, de egyáltalán nem lehetetlen.

ma 17:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!