Ilyen esetben mi a teendő?
Albérletben lakok már négy éve.
A tulajdonos nem küldtem meg a számlákat több mint másfél éve. Hiába mondtam neki nem reagált rá.
Ha felmondom a szerződést
Ezt visszamenőleg követelheti?
Csak mert az ön mulasztása hogy nem küldte meg nekem időben a számlákat…
Minden hóban tisztességesen fizettem a lakbért és közös költséget.
Hogy követelheti-e a be nem fizetett lakbért visszamenőleg? Persze hogy követelheti. Érdekes is lenne ha elesne tőle, akkor senki nem fizetne többet lakbért.
Egyébként jól értem hogy a tulajdonos nem küldte meg a számlákat? Vagy most mi történt? Mert ha fizetted a lakbért, akkor nincs is mit követelnie, hiszen már nála van. Nem is igazán értem hogy itt most mit követel és te mit fizettél vagy mit nem fizettél
Bocsánat. Szoval a lakbert fizettem mindenhonapban
Rezsi szamlakat nem kuldi meg a tulajdonos. Villany meg gaz szamlak. Az o cimere megy minden. Gondolom h o fizeti be. Csak ugye amikor kivettem a lakast rendben volt minden . Rendesen minden honapba kulte a szamlakat hogy mennyit utaljak neki. Viszont mar masfel eve nem kuldi meg a villany es gaz szamlat. Hiaba kertem tole..
Vagyis, rezsit nem fizetsz?
Természetesen, követelheti utólag, 5 éven belül. (Mivel tartozásnak minősül, 5 év után elévül, ha nem kérik.) Majd a kaucióból lefogja, amit lehet, a többit meg fizeted, amikor akarod. Mikor kiköltözöl, akkor már igazából nem tud mást csinálni, mint beperelni. Nyilván addig nem akar egyiktek se eljutni, de egy tárgyalás sok pénz meg akár 2 év, szóval nem kell idegeskedni, neked nem lehet belőle nagy problémád. Ha nem bízol magadban, egy reális összeget tegyél be minden hónapban a bankszámládra, hogy tudj fizetni, majd mikor kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!