Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben mi a teendő?

Ilyen esetben mi a teendő?

Figyelt kérdés

Albérletben lakok már négy éve.

A tulajdonos nem küldtem meg a számlákat több mint másfél éve. Hiába mondtam neki nem reagált rá.

Ha felmondom a szerződést

Ezt visszamenőleg követelheti?

Csak mert az ön mulasztása hogy nem küldte meg nekem időben a számlákat…

Minden hóban tisztességesen fizettem a lakbért és közös költséget.

ma 11:42
 1/8 szántóvető ***** válasza:
69%
ezt írd le magyarul..van email,ajánlott levél,meg még ki tudja mi minden az információközlésre.
ma 12:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Na jó, ezt nem értem. Milyen számlákat?
ma 12:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Hogy követelheti-e a be nem fizetett lakbért visszamenőleg? Persze hogy követelheti. Érdekes is lenne ha elesne tőle, akkor senki nem fizetne többet lakbért.

Egyébként jól értem hogy a tulajdonos nem küldte meg a számlákat? Vagy most mi történt? Mert ha fizetted a lakbért, akkor nincs is mit követelnie, hiszen már nála van. Nem is igazán értem hogy itt most mit követel és te mit fizettél vagy mit nem fizettél

ma 12:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Milyen számlákat? A bérleti díjról nem köteles számlát adni, elég egy átvételi elismervény, de ha utalod, akkor talán még az sem kell, mert a bankszámlakivonattal tudod igazolni, hogy fizettél. Ha meg rezsi számlákat nem küldött, akkor azt mi alapján fizetted?
ma 12:36
 5/8 A kérdező kommentje:

Bocsánat. Szoval a lakbert fizettem mindenhonapban

Rezsi szamlakat nem kuldi meg a tulajdonos. Villany meg gaz szamlak. Az o cimere megy minden. Gondolom h o fizeti be. Csak ugye amikor kivettem a lakast rendben volt minden . Rendesen minden honapba kulte a szamlakat hogy mennyit utaljak neki. Viszont mar masfel eve nem kuldi meg a villany es gaz szamlat. Hiaba kertem tole..

ma 12:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nem küldi meg akkor nem fizeted ki értelemszerűen. Az nem életszerű, hogy 12 vagy 24 havi számlát egyszerre fizess ki neki.
ma 13:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Vagyis, rezsit nem fizetsz?

Természetesen, követelheti utólag, 5 éven belül. (Mivel tartozásnak minősül, 5 év után elévül, ha nem kérik.) Majd a kaucióból lefogja, amit lehet, a többit meg fizeted, amikor akarod. Mikor kiköltözöl, akkor már igazából nem tud mást csinálni, mint beperelni. Nyilván addig nem akar egyiktek se eljutni, de egy tárgyalás sok pénz meg akár 2 év, szóval nem kell idegeskedni, neked nem lehet belőle nagy problémád. Ha nem bízol magadban, egy reális összeget tegyél be minden hónapban a bankszámládra, hogy tudj fizetni, majd mikor kell.

ma 13:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Szóban kérted, vagy írásban? Szólítsd fel hivatalos úton is (pl. email) és onnantól van rá bizonyítékod hogy nem te akartad elsumákolni az összeget, hanem ő nem volt hajlandó átadni a számlát. Innentől kezdve én nem aggódnék különösebben.
ma 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!