Mi a teendő ebben az esetben?
Mivel nem értesítettek ez nem a te felelősséget. Jóhiszeműen jársz el. Igen ki kell fizetniük a járandóságot.
Ha nem szóltak ez a munkaadó felelőssége szintén.
Júniusban lejárt az alkalmasságim.
Mivel épp két pozíció között voltam és nem volt biztos, hogy a cégnél maradok, gondoltam nem fogok sietni megújítani, majd ha csak biztos lesz a pozícióm.
Tegnap óta új pozin vagyok. Lassan el kéne menni megújítani. A kutáynak nem tűnt fel:D Persze a HR anno írt 1-2 emlékeztető emailt, de kb ennyi.
A COVID előtt még volt olyan kollégám, aki a belépésekor elment az alkalmasságira aztán utána csak akkor amikor beütött a COVID és erősen pusholtak mindenkit, hogy menjen el. Akkor neki már 4 éve le volt járva:D
Ha a munkáltatód értesít, hogy menni kell, menj. Ha nem értesít, nem kell szaladni utána.
Elvenni biztos nem veszik el. Nincs miért vagy mi alapján. Ezek a vizsgálatok felülvizsgálatnak minősülnek, szóval úgy biztos nem fogják elvenni az alkalmasságidat, hogy nem voltál ott. Nyilván ha lejár, lejár, de idő előtt nem fogják elvenni.
Én egy teljes évig dolgoztam lejárt tüdőszűrővel.
Amikor észrevették, azt hitték én is elfelejtettem.
Csak szóltak, hogy basszus, lejárt, gyorsan menj el!
Kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!