Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Laptopot akartam bérelni,...

Laptopot akartam bérelni, átvételi napon írtam nekik hogy sikerült megoldani. Most be akarják vasalni a bérleti díjat. Jogos?

Figyelt kérdés

Laptopot béreltem volna egy napra. Találtam egy céget aki ide adta volna.

Átvételi nap mentem volna hogy átvegyem és fizessem.

Időközben sikerült elintézni és szereztem haver által, így nem mentem be az üzletbe és nem vettem át a laptopot.

Most a cég írt hogy hiába nem vettem igénybe a laptopot, attól még ki kell fizetnem a napi bérleti díjat. Ha nem akkor büntető kamatot is hozzá csapnak.

Ez jogos és törvényes?

ma 16:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen,jogos, másnak nem tudta már kiadni!
ma 16:39
 2/3 anonim ***** válasza:
77%

Tehát te megállapodtál valakivel, hogy X napon te pénzért cserében igénybe veszel egy szolgálatást, amiben megegyeztetek.

Te, ezt a megállapodást önkényesen megszegted, nem tartottad az általad elmondottakat. Szerinted jogos?

ma 16:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Törvényes, hiszen még csak le sem mondtad a bérlést. Amikor vállaltad hogy kibérled, létrejött egy szerződés közted és a cég között, amit te most egyoldalúan megszegtél, amivel kárt okoztál a cégnek. Ha nem fizeted ki, még be is fognak perelni miatta.
ma 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!