Ingatlan bérleti előszerződés?
Felhatalmazás nélkül semmiképpen. Akkor semmi közöd az ügylethez.
Miért adna neked bárki foglalót? Át se tudod rendesen venni, hiszen nem vagy rá jogosult.
Mi olyan bonyolult egy meghatalmazásban? Azt elhiszem, hogy van olyan buta ember aki felhatalmazás nélkül is átadná neked a pénzét, sokakat átvertek már így is, de jogod ettől nem lesz rá.
Tehát ha átveszem akkor én leszek büntethető utána egy meghatalmazást nélkül, ha nem úgy sikerül az albérlet?
Természetesen, ennyire nem komoly a dolog viszont jó lenne tudni, egyik ismerősöm külföldön van és megkért rá, elvileg ők mindent megbeszéltek ketten és miután átvettem utalom neki, vagyis erre kért meg:)
#2 Nem. Ha semmi gond nem lesz akkor senki nem fog miatta reklamálni.
Azonban nem várhatod el a másik féltől, hogy neked átadjon bármit, hiszen meghatalmazás nélkül lehetsz bárki és szimplán a saját bérelt lakásodat is megpróbálhatod tovább adni másnak vagy csak átverni valakit mert megszerezted a kulcsot egy ismerősödtől aki épp nincs otthon.
Ha ők ketten megbeszélték egymással akkor te csak a postás szerepét játszod, az teljesen más helyzet. Akkor egyszerűen adsz róla egy elismervényt, hogy X megbízásából, X számára átvettél Y összeget, hogy továbbítsd a megbeszéltek szerint és az átadók beleegyeztek X-szel történt megbeszélésük alapján, hogy a pénzt te fogod átutalni.
De miért nem utalják el ők maguk?????
Miért kellenél te ehhez közvetítőnek? Nem hiszem el, hogy ha te tudsz utalni a barátodnak pénzt akkor ugyanezt ne tudnák megtenni azok is akiktől a pénz jön. Minek ez az egész készpénzezés?
Nemrég vettünk ki lakást a gyereknek. Nem a tulajdonosok voltak ott hanem a gyerekük amikor tárgyaltunk. Mindent megbeszéltünk, telefonon a tulajdonosokkal is beszéltünk, hogy így meg úgy, ennyi meg akkor stb. Aztán szépen én átutaltam a szülők bankszámlájára a kauciót és az első havi díjat.
Feleslegesen nem kell kavarni. beszéljétek meg, hogy nem készpénzezés lesz hanem átutalás és ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!