Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Webáruházas termék visszaküldé...

Webáruházas termék visszaküldésénél csak az "egyéb ok" vagy" "már nincs rá szükségem" választható ki?

Figyelt kérdés

Vissza szeretnék küldeni egy terméket, mert valami nem tökéletes vele. Én se tudom mi, de fura hangokat ad és ez így biztos nem jó.

és akkor erre van 2 lehetőség: elállás vagy a jótállás? ezt jól tudom?

viszont jogilag ha "jótállási igényt" jelölök meg, akkor esetleg elkezdik javítgatni és mehetnek a hónapok is (isten ments), viszont ha magyarázat nélküli "egyéb ok"-ot jelölök meg, akkor semmilyen magyarázat nem kell, és úgy is visszaadják a pénzt?

tehát ebben az esetben fel se merül, hogy miért küldöm vissza?

(az a gondom, hogy utána meg kértdezi a rendszer, hogy "pénzvisszatérítés" vagy "csere küldése', és jobban szeretném a cserét, mert azóta kétszer annyiba kerül valamiért, na de akkor nem néz ki teljesen értelmetlennek, hogy egy indok nélküli cserét akarok?)

hogy van ez jogilag?

nov. 25. 13:47
 1/2 anonim ***** válasza:
14 napig indoklas nelkul elallhatsz a vasarlastol.
nov. 25. 17:58
 2/2 A kérdező kommentje:

értem, de akkor ez az elállás csak akkor működik, ha nem az az indoklás, hogy valamilyen hiba van a ternéken, igaz?

nekem ez lenne a fő kérdésem, mert akkor ettől függően

1, visszaküldöm ELÁLLÁSSAL, és rendelek másikat

2, visszaküldöm HIBAMEGJELÖLÉSSEL, de akkor ez más kategória, és elkezdik javítgatni, nem biztos, hogy másikat küldenek.

jól értem? azaz csakis elállással szabad visszaküldenem akkor is, ha valami rejtett hibája van? (ami nem annyira rejtett, de első ránézésre nem is állapítható meg talán, vagy legalábbis nagyon kell érteni hozzá)

nov. 27. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!