Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha fél házat megörököltem...

Ha fél házat megörököltem akkor benne is lakhatok?

Figyelt kérdés
Fél éve megörököltem apum után a fél házat, mert testvérem nincs. Így beleköltözhetek attól, hogy anyumé a másik fele és ő a haszonélvező? Elváltam 1 éve és egy albérletben kuporgok, mikor ott a három szobás nagy ház. Mikor otthon éltem nem volt felhőtlen a viszonyunk anyukámmal, azóta igen. Sajnos nem ajánlotta fel, hogy menjek oda, de van jogom így már ott élni, nem?

#öröklés, ingatlan, ház,
nov. 15. 18:36
1 2 3
 21/24 DK-s ***** válasza:
0%

#20-nak:

És ha az anyának haszonélvezeti joga volt az apa fél ingatlanára?

KEVÉS AZ INFÓ, VÁZZE!

De okoskodj nyugodtan tovább.

nov. 17. 15:24
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

"És ha az anyának haszonélvezeti joga volt az apa fél ingatlanára?"

Egyre durvább baromságokat írsz.

A kérdező leírta, hogy a fél ház az övé, és azt apjától örökölte.

Az nem érdekel senkit, hogy korábban volt-e ezen a fél részen haszonélvezete az anyjának. Mivel most van rajta haszonélvezete. Hiszen a Ptk. szerint a gyerek örökli a közösen lakott ingatlant, és a házastárs haszonélvezetet kap rá.

Milyen más eset lehetséges még?? Mondj már egyet. Csak egyetlen egyet. Ami nem mond ellent a leírt infóknak.

nov. 17. 16:25
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

A DK-s nevü válaszoló ugyan kötözködni nagyon tud, de cserében amiket ír, azok tele vannak tévedésekkel, meg hülyeségekkel.

Valahogy nem tudja felfogni, hogy a ház fele a kérdezöé, a másik fele az anyjáé, akinek a kérdezö részére van haszonélvezeti joga.

Ettöl kezdve mindenféle belemagyarázás értelmetlen, összesen csak ennyi számít.

nov. 17. 18:26
 24/24 anonim ***** válasza:
Durva sztori, adott egy anyuka aki megözvegyült és egyedül van mint a kisujja, talán még unoka sincs, de eszébe se jutna az összeköltözés. Talán attól fél hogy ha új párod lesz, akkor őt is beköltöztetnéd a házba? Ami azért lássuk be lehet jogos félelem is akár, ha a volt feleségeddel nem jött ki jól. De ez a része persze már nem a "Jogi esetek" kategória, inkább „Családi kör” című műsor.
nov. 19. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!