Ha fél házat megörököltem akkor benne is lakhatok?
Figyelt kérdés
Fél éve megörököltem apum után a fél házat, mert testvérem nincs. Így beleköltözhetek attól, hogy anyumé a másik fele és ő a haszonélvező? Elváltam 1 éve és egy albérletben kuporgok, mikor ott a három szobás nagy ház. Mikor otthon éltem nem volt felhőtlen a viszonyunk anyukámmal, azóta igen. Sajnos nem ajánlotta fel, hogy menjek oda, de van jogom így már ott élni, nem?#öröklés, ingatlan, ház,
ma 18:36
11/13 anonim válasza:
9-es: a saját részre nincs haszonélvezeti jog (mert értelmetlen lenne), az minden esetben arra/azokra a részekre érvényes, amire nincs tulajdonjoga a haszonélvezönek!
12/13 DK-s válasza:
#11-nek:
Résztulajdonra is van haszonélvezeti jog.
Frissítsd az ismereteidet.
13/13 DK-s válasza:
Ismét #11-nek:
Egyébként az sem tisztázott kérdés, hogy az édesanya tulajdonába milyen úton került a fél rész! És hogy az apa halálát megelőzően is osztott volt -e az ingatlan, vagy osztatlan, és az öröklés következtében vált -e osztottá?
"Bírom" azokat, akik a teljes kép nélkül, azonnal ítéletet hoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!