HÖLGYEK, vehet a férfi LEGÁLIS fegyvert a gyereknek?
- Vehet a pasid (férj, élettárs) engedély nélküli fegyvert (légfegyver) a gyereknek?
- Számít, hogy ő a biológiai apa, vagy csak veled együtt "kapta"?
- Számít-e, hogy a gyerek akarta/kérte?
- Számít-e, hogy mert férfiként önállóan dönteni a párod, és nem "anyutól kért engedélyt", mint valami csicska kölyök?
A gyerek 14+ éves, nem idióta, nem piás/drogos, jól tanul, hetero.
A légfegyver nem fegyver (lőfegyver). Nem kell hozzá engedély. Lehet otthon tartani nyugodtan.
Jogi szempontból semmi akadálya.
Anyuka véleményét érdemes azonban kikérni, mielőtt beszerzi\odaadja az ajándékot.
Ha nem engedi, ne adj a gyereknek.
Ha bele egyezek vehet neki, ha nem nem!
Én se értem magát a kérdést...
Meg egy ilyen dolgot igen is megkell beszélni a két szülőnek (mindegy hogy közös vagy nem közös gyerek)!
16 éves a fiam. Sem az édesapja, sem a mostohaapja nem vehetne neki semmiféle fegyvert. Ahogy az édesapja benne lenne abban is, hogy kiszúrassa a fülét. Én meg nem.
Ez meg veszélyes is. Szó sem lehetne róla.
2: ez nem teljesen így van:
Engedély valóban nem kell de tanúsítvány (MKH) kártya kell(ene) róla...
Ha boltban veszi az ember akkor nincs gond, ott csak 7,5 joule alatti légfegyvert adnak kártyával.
Vaterán már simán lehet venni olcsóbban de ezek birtoklása nem törvényes mert ezek nem bevizsgált fegyverek.
Én max úgy engedném a 16 éves fiamnak, hogy használja ha én is ott vagyok vele, és csak is 7,5 joule alattit.
Van nekem 25 joule-os is... Cink lőszerrel simán átvinné az emberi koponyát. Az már nagyon nem játék kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!