Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van e olyan törvény, amivel...

Van e olyan törvény, amivel lehet kötelezni egy alkoholistát az alkohol elvonóra?

Figyelt kérdés
És ha igen, milyen esetben?
nov. 14. 18:28
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Az úgy elég durva, hogy az alkoholisták alkoholelvonására való kötelezésére nem nagyon van lehetőség, ennek szenvedő alanyainak helyzete pedig magánügy, azonban ha ezt saját maguk oldják meg, akkor az már nem magánügy, mert az alkoholistának vannak jogai, plusz még jön a szociális érzékenység az alkoholisták iránt.

Mondjuk ki: Alkoholista védő a törvényünk.

nov. 16. 11:09
 22/31 anonim ***** válasza:

én írtam amúgy én is alkesz vagyok

nem tudoki lesyzokni

na tudjuk hogy gáz, érzem állandóan bajok vannak

nem megy, nem akarok 1 éves rehabra menni (mondjuik én drogozok is)

moindjátok el az aloholistána mit éreztek - minden csavarás nélkül hogy ti ezt hogy élitek meg

ez az utcsó tanácsom, ha egyenesek vagytok vele, az ku.. mélyre megy

de érted ne támadjátok, ne ítéljétek el semmi

szerintem, ő is tudja hogy gáz van

mondjátok el neki mit éreztek - nekem az ilyen pillanatok voltak amik erőt adtak hogy őróbálkozzak

és ja én is próbálok leállni - sokkal boldogabb, hosszabb lehetne az életem, tudom, de iszonyat nehéz ez, főleg ha sok ideje iszik az ember

vegyétek emberszámba, beszélgessetek el egyszer mint barát a baráttal, ez a maximum amit tehettek még

további szép estét :)

nov. 16. 19:22
 23/31 anonim ***** válasza:

semmi módszer nem lehet nyerő, ő úgy érzi nincs kiút. Ha valaki még közel áll hozzá (van szeretet kapcsolat, bárhol) mondjátok el neki, szarul fog esni neki, és nem is biztos észhez tér, de ha már önmaga feladta csak ezzel tudjátok kimozdtaní (és lehet nem fog sikerülni) akkor engedjétek el, tudom szörnyű, de sajnos ez van

és kedves kérdező örülhetsz hogy leírtam a saját nézőontom, én beiismerem mi fáj - csal hogy megérts

be vagyok drogozva én is függő vagyok, csak leírtam hogy tudsz rajta fogást találni, ennyi

én is azért vagyok szarul, elfogatam megdöglök, de számít a környezetem anyám, néha még barátok is, amikor meg majdnem megdöglöttem még a sz-- életemet is féltettem

nem akarok én rosszat

de nekem se megy

én visznt próbálkozom. nem maamért - én m,agam semmire nem tartom

a környezetem zavar

mi alkeszek becsapjuk magunkat is, de nem vesszük komolyan

az igazság az egyenes beszéd megy át szemtől szembe (amikor nincs bebaszva)

saját tapasztalat

amúgy m eg ha nem megy, jöltözzetek el, metrt nincs is szörnyűbb ezt látni

nov. 16. 19:36
 24/31 anonim ***** válasza:

ilyen válaszokat gondolom nem vártál gy-kn de ennyit tudtam, magának a függőnek kell belátni hogy abba akarja hagyni, ha ez nem jön elő, akkor semmi esély. mind emberek vagyunk, mind boldog életet akarunk, csak nehéz a megszokásoból kijönni, és főleg az a sza. hogy úgy érezzük senki nem ért meg minket, senki nincs mellettünk.

tudom gáz, nem tudom kije vagy neki, de ha lehet próbál meg beszélni vele, és ne ítéld el arra az iodőre

ez a max tanácsom kérdező - használd ahogy érzed

további szép estét neked, és minden kedves élőlénynek is

nov. 16. 19:40
 25/31 A kérdező kommentje:
Mielőtt válaszolok. Te le tudtál jönni mindenről, amikor leültek veled elbeszélgetni normál hangnemben, emberszámba véve, empatikusan, mint barát a baráttal? Hogy hatott ez rád? Mi ment át rajtad? Sikerült maradandóan ettől lejönni? Mennyire vetted komolyan? Hogy reagáltál rá?
nov. 16. 22:47
 26/31 Phoney ***** válasza:

A héthetes fizikai kényszerelvonótól sem jött még le senki, aki nem akart. Többnyire az sem, aki akart... ezért van hosszútávú bentlakásos, hogy az alkoholistát újraszocializálják a józan életre. Mert az meg végképp nem lehetséges, hogyha az ember nem akarja.

Ennyi erővel inkább börtönt intézz neki pár hétre, hónapra, pont annyit fog érni az is.

nov. 17. 15:31
 27/31 A kérdező kommentje:

Bocsánat de nem az alkoholisták jogait kell itt védeni meg nem az ő lelkivilágukat kell pátyolgatni, mert:

1. Nem ők az áldozatok, hanem azok akik szenvednek tőlük, de nem tudnak elmenekülni a közelükből nem érzelmi okokból. Vagyis nem az alkoholisták a nagyobb áldozatok, hanem a tőlük szenvedő hozzátartozók. Első a tőlük szenvedő hozzátartozók, utána jöhet minden más.

2. Az alkoholistát sem érdekli a tőlük szenvedő hozzátartozók lelkivilága, jogai, miért kéne akkor bárkit is érdekeljen az alkoholisták jogai, lelkivilága?

3. Az alkoholizmus és a drog nem olyan betegségek, mint pl. egy screlosis multiplex, amiről nem tehet az ember hogy elkapta. Az alkoholizmus nem elkapás alapú és nem magától jön. Aki alkoholista az tehet róla.

nov. 18. 20:47
 28/31 Phoney ***** válasza:

Ezt mind értjük, senki nem is ezzel vitatkozott szerintem.

Csak te olyan elvonót követelsz, amilyen nem létezik. Nem lehet kényszerrel leszedni valakit az ivásról, mert ha lehetne, akkor kb. 150 éve kötelező lenne.

Felőlem aztán csukasd le, lövesd agyon a vadőrrel, de hiába követelsz valami mágikus kényszerelvonót, mert az egyszerűen semmit nem érne azon kjvül, hogy két hétig nyugtod van tőle.

tegnapelőtt 17:41
 29/31 A kérdező kommentje:
Vagyis a te olvasatodban (ha jól értem) az a megoldás, hogy nincs mit tenni, viseljük el, de ne csorbítsuk a jogaikat és ne sértsük a lelkivilágukat, fogadjuk el hogy ilyenek, és hogy nekik emiatt nem kell mást tiszeletben tartani, és akkor is menjünk el a közeléből, ha nem tudunk hova, csak az utcára?
tegnapelőtt 19:48
 30/31 anonim ***** válasza:

#28 Miért nem mindjárt az alkoholista környezete a hibás, hogy nem motiválja meg nem áll hozzá szeretettel és végtelen türelemmel és empátiával és azért nem tud leszokni?

Amúgy meg primitív műfajnak tartom, ha valaki a vitapartnerét azzal vádolja meg, hogy megöléssel oldaná meg a problémát " lövesd agyon a vadőrrel", mi több, megvetem és lenézem az ilyen primitív 2 biteseket mint te.

tegnap 10:31
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!