Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megváltozott a helyi építésügy...

Megváltozott a helyi építésügyi szabályzat. Emiatt már nem a jobb, hanem a bal oldalon keríthetek. Az általam épített jobb oldali kerítés tulajdona a helyi hatóság szerint a jogszabály-változás miatt átkerült a szomszéd tulajdonába. Jól van ez így?

Figyelt kérdés
El lehet venni valakitől a tulajdonát egy tollvonással?

#kerítés #Visszamenőleges jogalkotás #Tulajdon elvétele egy tollvonással
tegnap 06:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Ügyvéd mit mondott?
tegnap 07:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Először itt szerettem volna megkérdezni a véleményeteket.
tegnap 11:18
 3/8 A kérdező kommentje:

Egyébként kérdeztem ügyvédtől, erre fel elmondta nekem a kerítés létesítésére vonatkozó jogszabályokat, amit amúgy ismertem.

De arra nem válaszolt, hogy a kerítésem létesítésekor érvényes jogszabályt kell-e alkalmazni, vagy jogosan adták a szomszéd kezébe a vagyonomat.

Mert a mai világban, a visszamenőleges törvényalkotások közepette mindent el lehet képzelni.

Pedig az alkotmány, illetve alaptörvény védi a magántulajdont.

De ma már ez sem számít.

tegnap 11:31
 4/8 anonim ***** válasza:

"Először itt szerettem volna megkérdezni a véleményeteket."

Jó, hát ez valahol érthető, a gyíkhu értő közössége országszerte ismert a magas szakmai színvonalat képviselő, szakmailag megalapozott, objektív válaszairól.

"De arra nem válaszolt"

Mégis hogy zajlott ez a beszélgetés?

- És mondja, ügyvéd úr, hogy van az, hogy [...]

- Nem mondom meg.

Mi az, hogy nem válaszolt?

Milyen ügyvéd volt az? Jóska bácsi, a sarki presszó pultosa?

Mindegy, végülis igazad van, sokkal többet érsz az itteni válaszokkal, meg némi zsörtölődéssel, mint egy VALÓDI ügyvéddel.

tegnap 12:11
 5/8 A kérdező kommentje:

Köss belém!

Nem utaztam el ügyvédhez, ha tudni akarod. Írtam neki. Erre kimásolta a jogszabályt. Azt hiszem, többet tudok, mint ő. Mert a Polgári Törvénykönyv nem enged meg olyat, hogy az én tulajdonomat másnak adja át a helyi hatóság.

Nem szoktam ügyvédhez fordulni, szerintem a józan paraszti ész többet ér, az ügyvédek csak lehúzzák az embert pénzügyileg.

Egyszer beperelt a szomszéd valami hülyeséggel, 8 évig tartott a per, 4 ügyvédet küldtem el, mert csak az időt húzták, hogy többet fizessek, végül én nyertem meg ügyvéd nélkül.

A szomszédnak nagyon sok pénzébe került, hogy szerezni akart tőlem területet.

Ennyit az ügyvédekről.

A lehető legegyszerűbb bemásolni a jogszabályt, amit én is megtalálok a neten.

tegnap 12:47
 6/8 A kérdező kommentje:

A te véleményed szerint erre a fórumra nincs szükség. Forduljon mindenki szakemberhez, ne kérdezzen.

Nem gondolod, hogy esetleg a másik egyszerű ember tud valami okosat mondani?

Arról nem beszélve, hogy sok olyan kérdés van, aminél szintén a te szövegedet lehetne írni válaszként. Ügyvéd mit mondott? Orvos mit mondott? Óvónő mit mondott? Stb. stb.

Bántani akartál. Felnőtt vagyok, eldöntöm, hogy fordulok-e ügyvédhez, ha nem bízom bennük, akkor nem fordulok.

tegnap 12:49
 7/8 A kérdező kommentje:

Véleményt kértem, nem tanácsot, és nem áldozat-hibáztatást.

Plusz fel akartam hívni a figyelmet, hogy előfordulhat ilyen probléma. Hátha valaki szintén így jár.

tegnap 12:51
 8/8 anonim ***** válasza:

"Nem szoktam ügyvédhez fordulni, szerintem a józan paraszti ész többet ér"

Hát akkor sok sikert egy olyan helyzetben, ahol a jogértelmezésen múlik minden...

"Azt hiszem, többet tudok, mint ő."

Lol.

"A te véleményed szerint erre a fórumra nincs szükség."

Az én véleményem szerint vannak kérdések, amiben egy szakember megalapozott véleménye kéne hogy mérvadó legyen, nem az itt gyülekező, magukat szakértőnek érző kóklereké, magukat tizenévesnek hazudó ötvenes pedofiloké, a feszültséget vagy frusztrációt itt levezető trolloké.

"Bántani akartál."

Akart a hóhér, okozol te elég kárt magadnak.

"Felnőtt vagyok, eldöntöm, hogy fordulok-e ügyvédhez, ha nem bízom bennük, akkor nem fordulok."

Rendben, akkor sok sikert az itteni szakértőkhöz. Tessék, akkor itt az én válaszom az eredeti kérdésedre:

Igen, szerintem jól van ez így.

tegnap 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!