Lehet-e ezzel még jogilag kezdeni valamit? (Facebook idővonal rágalmazás)
Az történt, hogy pár napja valaki privát üzenetben pénzt kéregetett tőlem. Eleinte ignoráltam mert nem ismertem közelről valamint teljesen kamunak tűnt a sztori is amit előadott.
De nem hagyta abba, napokon át írogatott addig, míg egyszer csak el nem küldtem az anyjába, szép szóval.
Erre ő bosszúból az idővonalamra kiírta, hogy egy pedofil vagyok aki 14 évesekre pályázik és zaklatom őket. A szerencse az, hogy hajnalban az éjszaka közepén tette ezt (2-3 körül) és 20-30 percig volt kint mert addig tartott mire észrevettem.
Viszont sajnos - a pillanat hevében - azonnal töröltem a bejegyzését anélkül, hogy bizonyítékként elmentettem volna bármilyen formában (pl. képernyőkép). Valamint tudtommal azt is bizonyítani kell, hogy ez a rágalmazás nekem kárt okozott, amit ebben a helyzetben kétlem, hogy el lehetne mondani.
Van-e esély arra, hogy így foglalkoznak ezzel bármilyen formában, vagy inkább kiröhögve elküldenek ha ezzel bemegyek a rendőrségre?
Megtettem utána, csak megdöbbentett, hogy valaki ezt megengedi magának. Jó lenne ha lenne valami következménye, de sajnos gondolom nem kezdenének el emiatt a Facebooktól lekérni egy már törölt posztot, főleg, hogy 30 napig maradnak az adatbázisban a törölt tartalmak.
Mire szeretnél kilyukadni? Az egész beszélgetést tudnám bizonyítani mert az megvan, ebből az is kiderülne, hogy korábban sosem beszéltünk, ergo nem tudja mire alapozni a rágalmazását. Nem is szándékoznék a rendőrségre menni, és ezt a kérdést sem tettem volna fel ha lenne benne bármi igazság.
Másrészt ha téged mondjuk nem raboltak ki még soha akkor az azt jelenti, hogy más "normális" embert sem?
Egyébként intézetben felnőtt embernek adta ki magát az illető és azt írta közeli barátai sincsenek (ezzel magyarázva, hogy egy idegentől kér kölcsön), valamint csak pár ezer forintot kért átutalni a kártyájára (nem százezres/milliós mértékű összeget). Ez gyakorlatilag ugyanolyan kéregetés, mintha az utcán tenné idegenektől, csak online. Nem értem ezt mitől nehéz elképzelni.:D
Erre (is) való a privát fiók! Egy tag, aki nem ismerősöd semmihez nem tud hozzászólni.
Tudod hány ilyen hasonló eset van?
"Jó lenne ha lenne valami következménye,"
Ahogy a magyar rendőrséget ismerjük telibe sz4rnák az ügyet és kitalálnának valamit hogy miért nem tehetsz feljelentést, ez már csak ilyen. Traffipaxolni tudnak de ügyet intézni nem 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!