Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Válás után az apa kérheti,...

Válás után az apa kérheti, hogy az ő címe legyen a gyerekünk ideiglenes lakcíme?

Figyelt kérdés
3 éve váltunk el. A bíró engem határozott meg a gyermekünk természetbeni nevelőjének. Az én lakcímem az ő állandó lakcíme. Az apa a külön élő szülő. Közös felügyelet van. A lányunk és az ő kapcsolattartásáról nincs bírói határozat. Közös megegyezéssel találkoznak. Az apuka most szeretné, hogy minden támogatást igénybe tudjon venni ő is a lányunk után, ezért akarja, hogy az ő címe legyen a lányunk ideiglenes lakcíme. Nagyon vonakodva mennék ebbe bele. Nem a pénzt sajnálom tőle, hanem a viszonyunk eléggé rossz, és félek, hogy ezzel ki akar szúrni velem. Egyáltalán nem bízom benne.

okt. 15. 13:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

20

Te normális vagy?

okt. 19. 07:00
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
20-as,pedig de,vannak olyan apukák,akik ezért a párezerét tehernek.A kolléganőm volt férje a gyereket 6 éves koráig látogatta,vitte el magával,fizetett 20 e Ft gyerektartást.Majd összejött egy másik nővel,csinált neki ikreket,csökkentette a gyt összegét bíróságon 12e ft-ra,mert a másik két gyerekre hivatkozott.Innentől az első gyereket el nem vitte magával,csak időnként meglátogatta.Ezután lett mégegy gyerek a másik asszonykától,megint akart csökkenteni az összegen,ezt már nem engedte a bíróság,cserébe viszont azóta nem látta a gyerek,mert onnantól soha nem ment.Most 16 a gyerek,már nem is akarja látni az apját.Gyt-t azt vonják tőle,mert azt se fizette,de nem hagyták annyiban,perelték,így a munkátató utálja a gyerek számlájára.Ezért amúgy kolléganőm kapott egy csúnya telefonhívást az extől.Szóval pl róla simán el tudom képzelni,hogy azért a párezer ft-ért képes lenne erre.Plusz akkor neki is jár pl a gyerek után szabi,ki tudja a cég ad-e neki még valamit pluszban,nálunk van még juttatás a gyerekeseknek.
okt. 19. 08:37
 23/27 anonim ***** válasza:
0%
21 es igen normalis vagyok. Zzerintem az nem normalis aki a gyereket 12600 vagy 13200 ft ban mèri. Egy apànak szuksege van rà hogy lathassa a gyerekèt, ugyanugy a gyereknek hogy lathassa az apjàt. Mindenkinek egyformàn reszt kell vennie a gyermek neveleseben es az anyagiakban. Szanalmas amiket szamolgattok. Akkor leirom: 1 gyerek utan 20ezer 2 gyerek utan 40 ezer,3 gyerek utan 100 ezer adokedvezmeny van, csaladi potlek is magasabb ha egyedul neveled. Mindezek mellett szanalmas hogy a gyereket apropenzre valtod. En apa vagyok es rengeteget költök a gyerekeimre. Inkabb rajuk koltok mint ilyen szanalmas ,a nemüket lejarato nőkre
okt. 19. 18:08
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

23

Akkormess neki és olvasd el újra a kérdést. Apuka NEM akarja a gyereket nevelni, neki az kell, hogy hozzá legyen bejelentve a TAMOGATASOK MIATT. Ami amúgy NEM jár neki, csak és kizárólag akkor, ha megosztott elhelyezés van. Abban az esetben mindennek a FELE jár.

A családi adokedvezmeny még mindig 10e egy gyerekre. Belinkeltem neked a NAVH oldalát, ahol le van írva, kérlek tedd meg te is az állítólagos 20ezreddel. Ennek a fele járna apukanak.

okt. 19. 18:13
 25/27 anonim ***** válasza:

[link]

Tartós beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermekre 20eft, de emelés is tervben van.

okt. 19. 20:12
 26/27 anonim ***** válasza:
24,25 valoban igy van,ahogy mondod,nekem 2 gyerekem van,utanuk 20 -20 at kapok,nem tudtam hogy 1 utan 10 jàr. E miatt elnézést kérek hogy rosszul mondtam.(23 as voltam)
okt. 20. 05:08
 27/27 anonim ***** válasza:

25

Ebben a kérdésben nem szerepel, hogy tartós beteg vagy fogyatékos lenne.

26

👍

okt. 20. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!