Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosan nem adja oda a lakásku...

Jogosan nem adja oda a lakáskulcsomat a polgármesternő? Adókifizetést köteles vagyok aláírni?

Figyelt kérdés
Örököltem egy házat, amiben enyhe tűzeset volt. Kiderült hogy a kulcsa a polgármesternél van. Mivel ő mák korábban korrupciós ügyekbe keveredett és engem is megpróbált már átverni nem szivesen írnék neki alá papírokat. Az egyik a saját tulajdonom átvétele lenne, azt mondta csak akkor adja oda a lakáskulcsomat ha aláírok egy papírt, mert rajtam kívül másé is a ház. A masik meg ingatlanadó kifizetése lenne, mi van akkor ha nem írom alá, csak kifizetem? Nem neki kellene inkább elismervényt adni hogy kifizettem? Miért nekem kell aláírnom? Jó volna ezeket a papír aláírásokat elkerülni mert nem egy ember rázott már át vagyonszerzés céljából.
okt. 13. 08:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg megkérdezted, átnézted milyen papírt akar aláiratni?
okt. 13. 09:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Épp ez a lényeg hogy elémrak majd 4-5 papírt, itt-itt-itt írd alá gyorsan, egyik összekapcsolt papíron 4-5 oldalon, aztán már azt írod alá amiről nem is tudod hogy mi. A kérdés nem is erre irányult hogy el olvasom e vagy nem, hanem hogy az említett dolgoknál joga van e papírt aláíratni? A lakáskulcsomat másképp oda se adja, továbbra is birtokolja.
okt. 13. 09:32
 3/7 Fsms ***** válasza:
32%

Ez bűncselekmény.

Ne írj alá semmit, ha nem adja oda feljelentés a rendőrségen.

Ilyet egyszerűen nem tehet.

okt. 13. 09:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha résztulajdonos vagy, megbízhatta a másik tulaj a kulcs átadására.

Ha eltűnne valami a házból, ne őt terhelje a felelősség.

Jogilag ez teljesen érthető.

Ha nem akarod aláírni a papírokat, megkérheted, küldje el e-mailben a szöveget, megmutatni az ügyvédednek.

Amúgy érdekes, hogy egy polgármesterben nem lehet megbízni.

Le kellene váltani, ha ilyeneket csinált.

okt. 13. 10:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Adóügyeket lehet online intézni, intézd el úgy.

Beszélj a másik tulajdonossal és nyissátok fel saját magatok a házat.

Az aláírandó papírokat kérd el hivatalos úton (a-papíron beadva) áttanulmányozásra.

okt. 13. 10:28
 6/7 anonim ***** válasza:

“ kérdés nem is erre irányult hogy el olvasom e vagy nem, hanem hogy az említett dolgoknál joga van e papírt aláíratni?”

Én értem, hogy nem erre irányult a kérdés. De ha se te, se mi nem tudjuk mi áll a papírokban, honnan tudjuk, hogy joga van-e?

Ha alá akarja íratni, hogy innentől kezdve te leszel a rabszolgája és minden nap reggel 6 órakor jelentkezned kell nála ahhoz nincs joga.

Viszont ilyen helyzetekben, főleg ha hatósági intézkedés is történt, akkor általában a jó pár hivatalos dokumentum készül.

Teljes mértékben eltudom képzelni, hogy maga a ház, benne levő értékek, a kulcsai átadás átvétel tárgyat képzik.

Ha én lennék a polgármester, biztos, hogy:

Nem venném át a kulcsot úgy, hogy az ne legyen dokumentálva.

Kitől vettem át, milyen értékek voltak ekkor a házban, a ház milyen állapotban volt, zárható-e a ház, miért nekem adják a kulcsot, ki adja át nekem a kulcsot. Ezt követően biztos, hogy nem adnám át úgy, hogy

Nem iratnék róla hivatalos dokumentumot, ami tartalmazza, mikor, kinek, milyen alapon adtam át a kulcsot.

Ha nincs mindig minden papirozva, nyugodtan rá lehet fogni bármit.

Ezért butaság erről beszélni anélkül, hogy elolvasnád a papírokat.

4-5 oldal egy átlagos embernek nagyjából mennyi olvasási idő? Pár perc.

Megkérem had olvassam el és kész.

okt. 13. 10:57
 7/7 anonim ***** válasza:

A polgármesternek se csak úgy a kezébe nyomták a kulcsot, hogy itt van, nesze, csinálj vele, amit akarsz. Hanem átvetette vele valaki papíron, mondjuk a tűzoltóság. És ha egyszerre bizonyítható módon átvette, akkor azzal elszámoltatható. Pl. a másik tulajdonos balhézhat miatta, hogy nem tán elveszítette, vagy odaadta a haverjának, hogy lopjon el mindent?

Az ingatlanadós dolgot nem tudom, ismerni kellene a papír tartalmát. Szerintem azért van, mert nem egyedüli tulajdonos vagy. Lehet pl., hogy azt kell aláírnod, hogy nem a saját részedet fizeted be két évre, hanem a saját és a másik tulajdonos részét is egy évre. Szintén azért, hogy ne tudj később balhézni, hogy te nem így gondoltad. De attól még neki is adnia kell igazolást a befizetésről.

okt. 16. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!