Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha kábítószer birtoklás...

Ha kábítószer birtoklás vétségével gyanusítanak az pontosan mit jelent?

Figyelt kérdés

A rendőrségi jelentésben más is szerepelt (alkalmi terjesztés, fogyasztás) de a papíron amit kaptam a kérdésben leírt módon fogalmazták meg az ellenem folyó ügyet. Rajtakapás nem történt, ellenőrzés során önként átadtuk, nagyon csekély mennyiségű volt nálam, viszont a rendőr ismert személyesen és a számbarágta, hogy tudom, hogy árulod, tudom kitől veszed stb. És ezeket is írta bele a jelentésbe. A vád viszont csupán a birtoklás. Gondolom mert az bizonyítható kétség nélkül? A többit kinyomozzák?

Se telefont nem vettek el, kihallgatásra is most megyek majdnem 1 év után, jogosítványomat se vonták be (nem voltam bódult de volt nálam). Ha a teszt pozitív lett volna akkor már bevonták volna?

okt. 12. 05:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
Nem értelek Téged, tesa..
okt. 13. 07:46
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
boldog karacsonyt
okt. 13. 09:02
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Aznap este bevittek vér vizelet vizsgálatra, ha annak az eredménye esetleg pozitív akkor az 1 év alatt bevonták volna már a jogsit szerintetek, vagy elvehetik ezután is?

Beszéltem egy ügyvéddel, azt mondta az első alkalommal ne tegyek vallomást, utána konzultálunk és mondja a továbbiakat. Viszont én úgy tudom, hogy az eltereléshez muszáj elismerni a birtoklást és a fogyasztást. Mellesleg nekem korábbról van pszichiáter addiktológustól diagnózisom, hogy függő vagyok. Nem tudom, hogy erről vallomást kéne -e tegyek a szinte garantált elterelésért vagy hallgassak az ügyvédre, de akkor lehet, hogy tovább tart az ügy és több részletre fény derül ami számomra előnytelen lehet?

okt. 14. 00:17
 14/19 anonim ***** válasza:

Itt először is kérdés...

Volt már ilyen ügyed?

okt. 14. 07:56
 15/19 A kérdező kommentje:
Soha semmilyen ügyem nem volt, teljesen tiszta vagyok
okt. 14. 12:48
 16/19 A kérdező kommentje:
Korábban önként mentem el elvonóra a függőség miatt de abbahagytam sajnos
okt. 14. 12:49
 17/19 anonim ***** válasza:

Akkor elvileg nem lenne akadálya...

Viszont már eltelt 1 év, nem hiszem, hogy a hatóság ennyiben hagyná a dolgot.

Tehetsz beismerő vallomást, de az ügyészt nem fogja meghatni.

Ebből sajnos vádemelés lesz meg tárgyalások sora...

És nem idén, nem jövőre hanem elhúzódik 3-4 évig.

Nekem egy mezei zaklatásos ügyem húzódik már 5 éve... most ott tart a dolog, egy kemény ítélet miatt és tartva a bosszumtól, maga az ügyészség kért enyhítést, másodfokra vár az ügy.

De minél tovább húzzák, nekem annál jobb.

Még kihúzzák 1-2 évig és kegyelmi eljárás keretében kérhetem, hogy szüntessék meg az eljárást az indokolatlanul hosszú eltelt idő miatt... magyarul igy vagy úgy, de megúszom azt amit az a szemét szegedi krva rám akar kenni.

okt. 14. 14:38
 18/19 A kérdező kommentje:

Ma voltam kihallgatáson. A vizeletemben pozitív a véremben negatív lett a teszt.

Mivel a vizeletben marad meg tovább, ezért elméletileg nem állapítják majd meg a bódultságot. Ezt még nem tudtam meg. A vád csekély mennyiségű birtoklás. A vallomásban segítőkésznek tűnő rendőr azt mondta, hogy a terjesztésre írjunk annyit, hogy együtt szoktunk szert használni, semmilyen ellenértéket nem kérve, nem átadva stb. Adtak papírt az elterelésről, azt mondták ez így szinte 100% már hogy járható. De félek egy kicsit, hogy valami csapda van a dologban.

okt. 17. 21:36
 19/19 A kérdező kommentje:
Telefonomat először elvették aztán visszaadták. De nem csináltak vele semmit, végig ott volt a szemem előtt. Ujjlenyomat, fotózkodás volt.
okt. 17. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!