Ha kábítószer birtoklás vétségével gyanusítanak az pontosan mit jelent?
A rendőrségi jelentésben más is szerepelt (alkalmi terjesztés, fogyasztás) de a papíron amit kaptam a kérdésben leírt módon fogalmazták meg az ellenem folyó ügyet. Rajtakapás nem történt, ellenőrzés során önként átadtuk, nagyon csekély mennyiségű volt nálam, viszont a rendőr ismert személyesen és a számbarágta, hogy tudom, hogy árulod, tudom kitől veszed stb. És ezeket is írta bele a jelentésbe. A vád viszont csupán a birtoklás. Gondolom mert az bizonyítható kétség nélkül? A többit kinyomozzák?
Se telefont nem vettek el, kihallgatásra is most megyek majdnem 1 év után, jogosítványomat se vonták be (nem voltam bódult de volt nálam). Ha a teszt pozitív lett volna akkor már bevonták volna?
Köszönöm a válaszokat. Aznap este bevittek vér vizelet vizsgálatra, ha annak az eredménye esetleg pozitív akkor az 1 év alatt bevonták volna már a jogsit szerintetek, vagy elvehetik ezután is?
Beszéltem egy ügyvéddel, azt mondta az első alkalommal ne tegyek vallomást, utána konzultálunk és mondja a továbbiakat. Viszont én úgy tudom, hogy az eltereléshez muszáj elismerni a birtoklást és a fogyasztást. Mellesleg nekem korábbról van pszichiáter addiktológustól diagnózisom, hogy függő vagyok. Nem tudom, hogy erről vallomást kéne -e tegyek a szinte garantált elterelésért vagy hallgassak az ügyvédre, de akkor lehet, hogy tovább tart az ügy és több részletre fény derül ami számomra előnytelen lehet?
Itt először is kérdés...
Volt már ilyen ügyed?
Akkor elvileg nem lenne akadálya...
Viszont már eltelt 1 év, nem hiszem, hogy a hatóság ennyiben hagyná a dolgot.
Tehetsz beismerő vallomást, de az ügyészt nem fogja meghatni.
Ebből sajnos vádemelés lesz meg tárgyalások sora...
És nem idén, nem jövőre hanem elhúzódik 3-4 évig.
Nekem egy mezei zaklatásos ügyem húzódik már 5 éve... most ott tart a dolog, egy kemény ítélet miatt és tartva a bosszumtól, maga az ügyészség kért enyhítést, másodfokra vár az ügy.
De minél tovább húzzák, nekem annál jobb.
Még kihúzzák 1-2 évig és kegyelmi eljárás keretében kérhetem, hogy szüntessék meg az eljárást az indokolatlanul hosszú eltelt idő miatt... magyarul igy vagy úgy, de megúszom azt amit az a szemét szegedi krva rám akar kenni.
Ma voltam kihallgatáson. A vizeletemben pozitív a véremben negatív lett a teszt.
Mivel a vizeletben marad meg tovább, ezért elméletileg nem állapítják majd meg a bódultságot. Ezt még nem tudtam meg. A vád csekély mennyiségű birtoklás. A vallomásban segítőkésznek tűnő rendőr azt mondta, hogy a terjesztésre írjunk annyit, hogy együtt szoktunk szert használni, semmilyen ellenértéket nem kérve, nem átadva stb. Adtak papírt az elterelésről, azt mondták ez így szinte 100% már hogy járható. De félek egy kicsit, hogy valami csapda van a dologban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!